Θα έλθει και φέτος "ποιοτικός" τουρισμός στα Μάλια- Με κάτω από 300 ευρώ οι 7 ημέρες για τους Βρετανούς - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Θα έλθει και φέτος "ποιοτικός" τουρισμός στα Μάλια- Με κάτω από 300 ευρώ οι 7 ημέρες για τους ΒρετανούςΜε λιγότερα από 300 ευρώ μπορεί να έλθει φέτος ένας βρετανός τουρίστας και να περάσει 7 ημέρες στα Μάλια σε ξενοδοχείο τριών αστέρων με όλα πληρωμένα.

Κατά τα λοιπά περιμένουμε ανάπτυξη από το τουριστικό ρεύμα ενώ ακούμε δηλώσεις περί στροφής στον ποιοτικό τουρισμό, όταν είναι τοις πάσι γνωστό πως οι τουρίστες των all inclusive δεν αφήνουν καθόλου χρήματα στις περιοχές που επισκέπτονται, πλην των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tornosnews, με χρήση στοιχείων από την πλατφόρμα TravelSupermarket,φέτος θα είναι φθηνότερες οι all inclusive διακοπές στην Ελλάδα και μάλιστα στους κλασικούς προορισμούς της.

Σε έρευνα της TravelSupermarket φαίνεται πως το καλοκαίρι, τα Μάλια θα προσφέρουν το καλύτερο value στα πακέτα all inclusive στην Ελλάδα, έναντι της Ρόδου που ήταν ο οικονομικότερος προορισμός το περασμένο καλοκαίρι.

Οι διακοπές στην Κρήτη φέτος εμφανίζουν μειωμένο κόστος κατά 13% σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεικτικά, η βρετανική πλατφόρμα  σημειώνει ότι η διαμονή 7 διανυκτερεύσεων σε  ξενοδοχείο 3 αστέρων στα Μάλια με αναχώρηση από το Μπέρμιγχαμ ξεκινά από 255 λίρες το άτομο ενώ με αναχώρηση από το Μάντσεστερ 274 λίρες ανά άτομο. Επιπλέον, η Κέρκυρα είναι ανάμεσα στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς με εξαιρετικό value αυτό το καλοκαίρι.

Αναφέρεται παράδειγμα 7 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο στο Σιδάρι με κόστος 250 λιρών το άτομο με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, και 243 λιρών με αναχώρηση από το Μάντσεστερ.

Άλλοι προορισμοί που διακρίνονται για το εξαιρετικό value που προσφέρουν στους Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα: η Sunny Beach της Βουλγαρίας, η Τουρκία, το Μαρόκο, η Μάλτα, η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Κροατία.

Φέτος οι δημοφιλείς αυτοί προορισμοί των Βρετανών καταγράφουν κατά μέσο όρο μείωση 13% όσον αφορά το κόστος των all inclusive πακέτων.

Οι Βρετανοί προτιμούν τα πακέτα all inclusive παρά τις αυξομειώσεις της ισοτιμίας του ευρώ, καθώς αυτού του είδους οι διακοπές διευκολύνουν τη διαχείριση του προϋπολογισμού διακοπών και την ακριβή πρόβλεψή του καθώς περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά.

Έτσι, οι μοναδικές δαπάνες που οι τουρίστες θα χρειαστεί να καταβάλλουν επιπλέον είναι για αγορά σουβενίρ και επιπλέον ποτών. Επιπλέον, καθώς οι τιμές φέτος ξεκινούν από 170 λίρες για 7 διανυκτερεύσεις, ανά άτομο, οι Βρετανοί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και το εστιατόριο της προτίμησής τους, εκτός του ξενοδοχείου.

Σελίδες