Πήγαμε στο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προιόντων και δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα... - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πήγαμε στο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προιόντων και δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα...






Κάθε χρόνο και καλύτερα…έτσι εξελίσσεται το Παγρκήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής.

Διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά στο ΔΕΚΚ στις Γούρνες και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού παραγωγών αλλά και ξενοδοχείων και δικτύων διανομής. 

Είναι ενδεικτικό της απήχησης που είχε, στα ενδιαφερόμενα μέρη, πως η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε πάνω από 13.000 συναντήσεις ανάμεσα σε παραγωγούς και εκπροσώπους ξενοδοχείων, σούπερ μάρκετ, κ.α  με ζητούμενο τη γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και την προμήθεια τους.

Συνολικά στο Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα συμμετείχαν 204 παραγωγοί-μεταποιητές  και  εκπρόσωποι 95 ξενοδοχείων και 13 δικτύων διανομής.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί και διαπιστώσαμε ιδίοις όμασοι τα ποιοτικά, και όχι μόνο, άλματα που γίνονται χρόνο με το χρόνο στα προϊόντα μας.

Παγωτό της εταιρείας Creto, έκαναν ουρά όσοι βρέθηκαν στο ΔΕΚΚ για να το δοκιμάσουν 
Μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε κρητικό παγωτό με φρέσκο κατσικίσιο γάλα, της εταιρείας Creto και εκπλαγήκαμε με την ποικιλία των γεύσεων στις οποίες προσφέρεται αλλά και τη γεμάτη γεύση του, παρότι το γάλα που είναι βάση του είναι πολύ ελαφρύτερο και πιο εύπεπτο από το πρόβειο.


Επίσης ενθουσιαστήκαμε με το ξυδάτο, παραδοσιακό λουκάνικο της εταιρείας του Μάρκου Κρασανάκη από την Επισκοπή Πεδιάδος, το οποίο φάγαμε και ξαναφάγαμε.


Χαρήκαμε τη γεύση φρέσκου ροδιού, που είναι γεμάτο με βιταμίνες, φυτικές ίνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ, της asko fruit από τους Βώρους.



Βρήκαμε πολύ έξυπνη την ιδέα της εταιρείας Liokarpi, με έδρα επίσης τους Βώρους, να φτιάξει μεριδούλες ελαιολάδου σε φακελάκια.


Δοκιμάσαμε ουκ ολίγα τυριά, όλα τους εξαιρετικά, το ίδιο και τα είδη αρτοποιίας καθώς και τα προϊόντα που φτιάχνουν γυναικείοι συνεταιρισμοί του τόπου μας.



Απομένει όλα αυτά, κι ακόμα περισσότερα που δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε και να δοκιμάσουμε, να τα δούμε στα κρητικά ξενοδοχεία αλλά και στα δίκτυα διανομής ,που θα τα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών αφού και ποιότητα διαθέτουν αλλά και άλματα έχουν γίνει στην τυποποίησης τους



Σελίδες