Το σπήλαιο των Μαρήδων στον Ανδριανό Λασιθίου- Ένα μικρό θαύμα της φύσης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Το σπήλαιο των Μαρήδων στον Ανδριανό Λασιθίου- Ένα μικρό θαύμα της φύσης   


Βρεθήκαμε στην περιοχή και είπαμε να το επισκεφθούμε μια και ήταν μικρό και δεν απαιτούσε πολύ προσπάθεια για να προσεγγιστεί. Η επίσκεψη μας όμως εκεί όχι μόνο άξιζε τον κόπο αλλά μας άφησε και με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Το σπήλαιο των Μαρήδων, κοντά στον οικισμό του Ανδριανού στο Λασίθι, είναι ένα μικρό θαύμα της φύσης. Το όνομα του, όπως εξήγησαν κάτοικοι του χωριού, προέρχεται από την οικογένεια των Μαράκηδων, που κατάγεται από εκεί και στην ιδιοκτησία των οποίων βρίσκεται.

Κοιτάζοντας την οροφή του σπηλαίου
Γεμάτο μαγγάνιο, που κάνει τα τοιχώματα του μαύρα, λες και κάποιος έχει αφήσει μαύρη γυαλιστερή πίσσα να τρέξει επάνω τους, διαθέτει άκρως εντυπωσιακό διάκοσμο στα περίπου 20 μέτρα, που είναι το μήκος του.

Φωτεινή και μεγάλη η είσοδος του σε βάζει αμέσως στο πνεύμα του τι θα δεις στο εσωτερικό του.

Σχηματισμός που μοιάζει με βωμός, παρότι το εν λόγω σπήλαιο δεν ανήκει στα καταγεγραμμένα λατρευτικά, δεσπόζει δεξιά της εισόδου.


Η οροφή βουτηγμένη στο μαύρο του μαγγανίου προκαλεί δέος ενώ οι σταλακτιτικοί και άλλοι σχηματισμοί του μαγνητίζουν το βλέμμα με το μέγεθος και τους χρωματισμούς τους.

Μια νυχτερίδα «κοιμάται» του καλού καιρού, κατά περίεργο τρόπο με θέα την είσοδο από την οποία μπαίνει φώς, ενώ δεν ενοχλείται διόλου από την ανθρώπινη παρουσία.

(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος  με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)

Παντού μαγγάνιο μαύρο και γυλιστερό σαν πίσσα 
Το σπήλαιο χρησιμοποιείται ως μαντρί, κι αυτό δυστυχώς αποτελεί τη μοίρα πολλών σπηλαίων στην Κρήτη με εύκολη πρόσβαση.Σελίδες