Τα χρώματα του Πάθους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Τα χρώματα του Πάθους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια



Ένα οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πολύ χρώμα και απόλυτα προσαρμοσμένο στο κλίμα των ημερών πραγματοποιεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο Ηράκλειο, αύριο Σάββατο  31 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί.

Το πρόγραμμα, με τίτλο "Τα χρώματα του Πάθους" έχει αφετηρία τρία από τα έργα της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου και στοχεύει να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι πραγματεύτηκαν το θέμα των Θείων Παθών. 

Από την εικόνα του επιτάφιου θρήνου της κρητικής σχολής ζωγραφικής, που βρίσκεται στη Συλλογή μεταβυζαντινών εικόνων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ως τα θρησκευτικά έργα του Σαλβαδόρ Νταλί, του Πωλ Γκωγκέν και του Πάμπλο Πικάσο οι συμμετέχουσες οικογένειες θα μάθουν τι μεσολάβησε στη τέχνη, την επιστήμη και την ανθρώπινη διανόηση.

 Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από ειδική εκπαιδευτική προβολή ενώ απευθύνεται σε γονείς με παιδιά 11 ως 17 ετών.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ το κόστος ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά οικογένεια. 

Τα τηλέφωνο επικοινωνίας είναι : 2810-283219, Εσωτ. 106 

Σελίδες