Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας το Σαββατοκύριακο σε Ηράκλειο και Πύργο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας το Σαββατοκύριακο σε Ηράκλειο και Πύργο


Στο νερό, ως διαχρονικό αγαθό, πηγή ζωής και συνυφασμένο με την ελευθερία και την αφθονία και στους Σπόρους, τους διαχρονικούς φορείς υγείας, αυτάρκειας και βιοποικιλότητας, είναι αφιερωμένη η φετινή Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας.

Οι διοργανωτές "Μελίτακες ΚοινΣΕπ" προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει στις ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις που θα λάβουν χώρα, στο πλαίσιο της γιορτής, και που όπως αναφέρουν "αποσκοπούν στην έκφραση αναγνώρισης κι ευγνωμοσύνης στη Μητέρα Φύση, για τα αγαθά που απλόχερα δωρίζει σε κάθε έμβιο ον".

Το πρόγραμμα της  Γιορτής Σπόρων και Αυτάρκειας περιλαμβάνει το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο Ηράκλειο και στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, ομιλίες από το Νίκο Λυγερό με θέμα «Το Νερό ως Πηγή Ζωής» και το Δημήτρη Πετράκη με θέμα «Η Ντόπια τροφή ως παράγοντας Υγείας και Μακροζωίας».  Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τις φωνούλες τους τα μέλη της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου, θα μιλήσει ο Γιάννης Μανέτας με θέμα «Γενετικώς Τροποποιημένα φυτά: Τι ακριβώς προσφέρει ο Δρ. Φρανκεστάϊν;» ενώ ο Γεωπόνος-Περιβαλλοντολόγος Γιώργος Βλοντάκης και η Οικοκαλλιεργήτρια Βάσω Παρασύρη θα παρουσιάσουν πρακτικές οικολογικές συμβουλές για την επίλυση θεμάτων λίπανσης, φυτοπροστασίας κ.α.

Και σε αυτή την εκδήλωση θα συντροφεύσουν μουσικά τους συμμετέχοντες τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων καθώς και η παρέα παραδοσιακής Μουσικής του Βαγγέλη Παπαδάκη.

Τα παιδιά παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο της Βιβλιοθήκης Πύργου με θέμα: «Η γη που μας θρέφει» καθώς και στην αναβίωση παλιών ομαδικών παιχνιδιών, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Αντωνάκη και της Λίλας Εληώτη.

Το μήνυμα της Γιορτής θα απαγγείλει η Μαντιναδολόγισσα Άννα Σκανδαλάκη ενώ θα συμμετάσχουν ομάδες της Κρήτης, οι οποίες δραστηριοποιούνται από την πρωτογενή παραγωγή έως την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Σελίδες