Καθημερινά στον τάφο του αφεντικού του ακόμα κι όταν γέρασε, έχασε την όραση του και περπατούσε δύσκολα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Καθημερινά στον τάφο του αφεντικού του ακόμα κι όταν γέρασε, έχασε την όραση του και περπατούσε δύσκολα






Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχουν δείξει τα σκυλιά πως είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και κάτι παραπάνω.

Ειδήσεις όπως αυτή που διαβάζετε αυτή τη στιγμή δεν έχουν σύνορα, ούτε και μπορείς με ευκολία να τις προσπεράσεις.

Από το 2006 μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ο «Καπιτάν», ο πιστός σκύλος εμφανιζόταν πάντα στην ώρα του, κάθε απόγευμα, στο νεκροταφείο της πόλης Villa Carlos Paz, στην κεντρική Αργεντινή, όπου είχε ταφεί το αφεντικό του.

Ο Μιγκέλ Γκουζμάν έφυγε από τη ζωή το 2006 κι ο «Καπιτάν» είχε εξαφανιστεί αρχικά από το σπίτι της οικογένειας,  για να τον βρει λίγους μήνες αργότερα η χήρα του Γκουζμάν, Βερόνικα, στον τάφο του πρόωρα χαμένου συζύγου της.

Η χαροκαμένη γυναίκα κι ο γιος της, ο Ντέμιαν, προσπάθησαν να πάρουν το σκύλο στο σπίτι αρκετές φορές, αλλά πάντοτε γυρνούσε πίσω, στο πλευρό του Μιγκέλ.

Με τα χρόνια, ο «Καπιτάν» κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό των επιστατών του νεκροταφείου καθώς εμφανιζόταν πιστός στο καθημερινό ραντεβού μολονότι το τελευταίο διάστημα είχε χάσει σχεδόν την όρασή του και δυσκολευόταν να περπατήσει.

Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες που βρήκαν το άψυχο σώμα του στο νεκροταφείο. Ήταν 16 ετών.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης ζητούν τώρα να ταφεί ο «Καπιτάν» στο νεκροταφείο, δίπλα στο αφεντικό του. Κι ελπίζουν να ανταποκριθεί ο Δήμος στην επιθυμία τους να στήσει άγαλμα στον «πιο πιστό φίλο του ανθρώπου»...

Εξάλλου όταν μαθεύτηκε η ιστορία του και η καθημερινή παρουσία του στο νεκροταφείο είχε γίνει θέμα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας του, που ασχολήθηκαν με την περίπτωση του και κατέγραφαν με κάθε τρόπο την απίστευτη αυτή ιστορία του και σχέση αγάπης που συνέδεε τον «Καπιτάν» με το νεκρό αφεντικό του.



Πηγή: iefimerida

Σελίδες