Ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ανοιξιάτικης αλλεργίας με 6 τροφές - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ανοιξιάτικης αλλεργίας με 6 τροφέςΟι αλλεργίες της Άνοιξης δοκιμάζουν και φέτος πολλούς, ίσως περισσότερους από τα προηγούμενα χρόνια καθώς, ειδικά στην Κρήτη, έχουμε τακτικές επισκέψεις και της Αφρικανικής Σκόνης που κάνει τη ζωή των αλλεργικών ακόμα δυσκολότερη.

Καθώς δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τις αλλεργίες, πρωταρχικός στόχος όσων πάσχουν από αυτές είναι η ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Η μάχη ενάντια στις αλλεργίες, λένε οι ειδικοί, πρέπει να ξεκινά από την κουζίνας μας βάζοντας στο καθημερινό πρόγραμμα τις παρακάτω 7 τροφές.

1. Μήλο

Το μήλο περιέχει κερσετίνη (βαλανοκετόνη), ένα φλαβονοειδές που προστατεύει από τις αλλεργίες και το άσθμα, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη και αντιισταμινική δράση. Οι πολυφαινόλες του μήλου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας.

2. Μπρόκολο

Εκτός από κερσετίνη, το μπρόκολο περιέχει επίσης σουλφοραφάνη, μια σύνθετη ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Η σουλφοραφάνη είναι αντιοξειδωτική κι έτσι καταπολεμά τις φλεγμονές στο αναπνευστικό, οι οποίες ευθύνονται για την εκδήλωση του άσθματος, της αλλεργίας και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

3. Σολομός

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές. Συγκεκριμένα, εξουδετερώνουν την επίδραση των Ω-6 λιπαρών οξέων, τα οποία παίζουν ρόλο στην εκδήλωση της φλεγμονής.

4. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει κερσετίνη και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό ώστε ο οργανισμός να αντιστέκεται πιο σθεναρά στα αλλεργιογόνα.

5. Ξηροί καρποί

Τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών, κυρίως τα ωφέλιμα λιπαρά που μας παρέχουν, καταστέλλουν τις φλεγμονές στους ιστούς της ρινικής κοιλότητας και του λαιμού.

6. Γιαούρτι

Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μπορούν να περιορίσουν την αλλεργική αντίδραση στη γύρη. Τα ωφέλιμα αυτά βακτήρια ενισχύουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού και παράλληλα καταστέλλουν την αντίδραση του οργανισμού στα αλλεργιογόνα.

(Πηγή:onmed)

Σελίδες