Σκουμπρί με αρισμαρί και κρασί στο φούρνο...και γεμίστε τον οργανισμό σας με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Σκουμπρί με αρισμαρί και κρασί στο φούρνο...και γεμίστε τον οργανισμό σας με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα





Είναι τόσο νόστιμα με αυτή τη συνταγή που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως.

Το σκουμπρί στο φούρνο με κρασάκι, δεντρολίβανο (αρισμαρί στην Κρήτη)  και σκόρδο είναι στ αλήθεια πολύ ιδιαίτερο φαγητό, απλό, και κυρίως νόστιμο.

Θα χρειαστείτε 3-4 κομμάτια σκουμπρί, λίγο ελαιόλαδο, υπολογίστε τόσες κουταλιές όσα και τα ψάρια σας, σκόρδο βάλτε λιωμένο 2-3 σκελίδες ή περισσότερο αν σας αρέσει, εξάλλου ψημένο μυρίζει ελάχιστα.

Επίσης μισό ποτήρι λευκό κρασί, 5-6 κλωνάρια δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Σε πρώτη φάση αφού καθαρίσετε τα ψάρια βάλτε τα σε δοχείο με όλα τα υλικά να μαριναριστούν για 20 λεπτά με μισή ώρα.

Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ταψάκι και κάτω από το ψάρι βάλτε το δεντρολίβανο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου 15-20 λεπτά και το φαγητό σας είναι έτοιμο.





Και να μην ξεχάστε πως το σκουμπρί ανήκει στα λιπαρά ψάρια και ως εκ τούτου περιέχει τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι ωφέλιμα για την υγεία μας.

Το εν λόγω ψάρι είναι πηγή εικοσιπεντανοϊκού οξέος και δοκοσαεξανοϊκού οξέος, τα οποία αποτελούν κατηγορίες λιπαρών οξέων ωμέγα-3 ,που λειτουργούν ως πρόδρομες ουσίες χημικών διαβιβαστών, και  προωθούν την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού , του κυκλοφορικού και του ορμονικού συστήματος.

Είναι γνωστό επίσης πως η κατανάλωση  λιπαρών ψαριών, όπως το σκουμπρί, συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων , περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ωμέγα -3 μπορεί να μειώνουν το ρίσκο για την ασθένεια Alzheimer. 

  




Σελίδες