Πρώτη φορά φέτος η Περιφέρεια Κρήτης θα διαθέσει ντόπιο αρνί μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων της - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πρώτη φορά φέτος η Περιφέρεια Κρήτης θα διαθέσει ντόπιο αρνί μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων της



Κρέας αρνιού, και μάλιστα ντόπιου, αναμένεται να διατεθεί για πρώτη φορά το Πάσχα σε οικογένειες δικαιούχους των κοινωνικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ήδη γίνονται επαφές από μέρους των κτηνοτρόφων, με εταιρεία συσκευασίας και εμπορίας κρεάτων, που έχει αναλάβει κατόπιν διαγωνισμού από την Περιφέρεια το έργο της διάθεσης κρέατος, για την προετοιμασία της παράδοσης το Πάσχα, 27.000 κιλών κρητικού αρνιού σε άπορους συμπολίτες μας σε όλη την Κρήτη.

Μέχρι πρότινος η διάθεση κρέατος, προς τις οικογένειες δικαιούχους αφορούσε σε κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι, αλλά όχι αρνί. 

Φέτος θα διατεθούν συνολικά 56.000 κιλά Κρητικού αρνιού μέσω της Περιφέρειας, αφού διανομή κρέατος δεν θα γίνει μόνο εν όψει Πάσχα.

Όπως ανέφερε στο e-storieskritis.gr ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Σπύρος Επιτροπάκης, για να καταφέρουν να πείσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ότι πρέπει να προσφέρεται και αρνίσιο κρέας σε άπορες οικογένειες, δόθηκε μάχη. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικό κι έτσι πλέον η Περιφέρεια μας μπορεί να διαθέτει μέσω των προγραμμάτων της και αυτό το είδος κρέατος τονώνοντας την τοπική κτηνοτροφία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανωγείων και εκπρόσωπο του κτηνοτροφικού συλλόγου  Βασίλη Σμπώκο, όλο αυτό θα είναι πολύ μεγάλη ανάσα για την  αγορά αλλά και για τον κλάδο τους.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, ως  άνθρωπος που συνδικαλίζεται στο χώρο του πρωτογενούς τομέα και δη της κτηνοτροφίας, ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση της Εταιρείας συσκευασίας και  εμπορίας κρεάτων Κοσκινάς,για να συζητήσουν πως μπορεί να προχωρήσει η προμήθεια 56 τόνων Κρητικού αρνίσιου κρέατος προς την Περιφέρεια Κρήτης ώστε να διανεμηθεί σε οικογένειες, μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων της.

"Εμείς οι κτηνοτρόφοι από τη μεριά μας θέλουμε να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος που θα προμηθευτεί η Περιφέρεια" επισημαίνει ο κ Σμπώκος και τονίζει με έμφαση πως είναι η πρώτη φορά που το αρνίσιο κρέας μπαίνει στη λίστα με τα είδη κρέατος που μοιράζονται μέσω κοινωνικών προγραμμάτων, τοπικά.

Να σημειώσουμε πως η προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης να προμηθεύεται τοπικά προϊόντα και με αυτά να καλύπτει τις ανάγκες οικογενειών-δικαιούχων των κοινωνικών της προγραμμάτων δεν περιορίζεται μόνο στο αρνί.

Ήδη όλη η ποσότητα πορτοκαλιών που διαθέτει προέρχεται από τα Χανιά ενώ από ντόπιες εταιρείες προμηθεύεται παξιμάδι, λάδι, αυγά και άλλα προϊόντα.

Σελίδες