Η λαογραφία των κρητικών φαντασμάτων από το Γ. Σταματάκη στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Η λαογραφία των κρητικών φαντασμάτων από το Γ. Σταματάκη στο Πολύκεντρο του Δήμου ΗρακλείουΜια ξεχωριστή εκδήλωση, με ένα θέμα άκρως ενδιαφέρον, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου,στις 8 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Ανδρόγεω.

Ο γνωστός λαογράφος και επί χρόνια αρχισυντάκτης του Κρητικού Πανοράματος, Γιώργος Σταματάκης, θα μιλήσει για τη Λαογραφία των Κρητικών Φαντασμάτων.

Με το δικό του μοναδικό τρόπο ο κ Σταματάκης θα ξετυλίξει δοξασίες, παρατηρήματα, θρύλους για τα φαντάσματα που στοιχειώνουν την κρητική νύχτα, τη σχέση τους με τα αρχαία ελληνικά δαιμόνια και την ερωτική τους δραστηριότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ψηφίδων Κρητικής Ιστορίας με τη στήριξη της Ομάδας Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και υπό την αιγία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Σελίδες