Στα χέρια της Ικτίνος και πάλι η τουριστική επένδυση Sitia Bay Golf Resort στον όρμο της Φανερωμένης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Στα χέρια της Ικτίνος και πάλι η τουριστική επένδυση Sitia Bay Golf Resort στον όρμο της ΦανερωμένηςΣτον αρχικό του ιδιοκτήτη, ο οποίος σκοπεύει να αναζητήσει τώρα νέο επενδυτή, επέστρεψε η έκταση των 2.800 στρεμμάτων στην Σητεία, η οποία προορίζεται να φιλοξενήσει ένα ακόμη φιλόδοξο project στον κλάδο του τουρισμού.

Η οικογένεια Χαϊδά, της γνωστής μαρμαροβιομηχανίας Ικτίνος, αποφάσισε να πάρει ξανά στα χέρια της, από τον όμιλο της Dolphin, το έργο για το Sitia Bay Golf Resort. Πρόκειται για μια  μικτή τουριστική επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, η οποία μάλιστα έχει προχωρήσει και σε επίπεδο αδειών με έγκριση, μεταξύ άλλων, της πολεοδομικής μελέτης, του καταφυγίου τουριστικών σκαφών κ.τ.λ. 

Η Ικτίνος είχε αγοράσει την έκταση εν έτει 2000 για μελλοντική, τουριστική αξιοποίηση και το 2006 πούλησε ποσοστό κοντά στο 80% στον όμιλο της Dolphin για την από κοινού υλοποίηση του έργου. Η τελευταία μάλιστα, για το συγκεκριμένο project, είχε έλθει σε καταρχήν συμφωνία για το κομμάτι της διαχείρισης του ξενοδοχείου με την Waldorf Astoria του ομίλου της Hilton.Τώρα, ύστερα από μία δωδεκαετία και μετά την αλλαγή της στρατηγικής του ομίλου της Dolphin o οποίος ρευστοποιεί πλέον συμμετοχές του σε «μή κύριες δραστηριότητες» προς άγραν εσόδων, η οικογένεια Χαϊδα παίρνει πίσω το ακίνητο.

 Η διοίκηση της εισηγμένης μαρμαροβιομηχανίας, σκοπεύει να αναζητήσει πλέον η ίδια νέο επενδυτή θεωρώντας ότι η σημερινή συγκυρία, δεδομένης και της μεγάλης ανόδου του τουρισμού ευνοεί σαφώς περισσότερο τις διαπραγματεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 Η σύνθετη  τουριστική επένδυση στη θέση Όρμος Φανερωμένης του δήμου Σητείας, για το Sitia Bay Golf Resort, προβλέπεται να υλοποιηθεί σταδιακά σε έκταση 2.800 στρεμμάτων περίπου, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων, γήπεδο Golf 18 οπών, μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών και δύο οικιστικές περιοχές, όπου θα ανεγερθούν 300 περίπου μεζονέτες.

Πηγή: Newmoney

Σελίδες