Θέλετε να δείτε πως γράφεται το όνομα σας στην Γραμμική Β; Μπείτε εδώ και δείτε πως - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Θέλετε να δείτε πως γράφεται το όνομα σας στην Γραμμική Β; Μπείτε εδώ και δείτε πως



Θέλετε να δείτε πως γράφεται το όνομα σας στη Γραμμική Β και να το εκτυπώσετε κιόλας; Μια εφαρμογή, που έχει ενσωματώσει στην  ιστοσελίδα του το Αρχαιολογικό Μουσείο των Θηβών, όχι μόνο σας δίνει αυτή τη δυνατότητα αλλά μπορείτε να δείτε το όνομα σας γραμμένο σε βυζαντινή γραφή, κλασική, αρχαϊκή και πρωτοβυζαντινή.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η εφαρμογή που ονομάζεται "Γράψε όπως έγραφαν σε άλλες εποχές" έχει κάνει θραύση στους διαδικτυακούς φίλους του Μουσείου, το ίδιο και τα υπόλοιπα on line παιγνίδια που έχει ενσωματώσει στην ιστοσελίδα του.

Μιλώντας, στην Καθημερινή, ο Κώστας Καραχάλιος, από την κατασκευάστρια εταιρεία Tool, που δημιούργησε την εφαρμογή για τα ονόματα στη σελίδα του Μουσείου, τονίζει πως έγινε viral, όταν κοινοποιήθηκε στα social media και μέσα σε διάστημα τριών μηνών είχαν μπει και είχαν παίξει με αυτή 82.000 άτομα.

Όντας μια εύκολη και πρωτότυπη εφαρμογή κέρδισε το κοινό, που διακατέχεται από την έμφυτη περιέργεια για τη Γραμμική Β΄. Στην ίδια κατηγορία, προσφέρονται άλλα τρία διαδικτυακά παιχνίδια: "Συντήρησε τα αρχαία", "Βρες τα όμοια" και "Πώς ντύνονταν σε άλλες εποχές".

Για να βρείτε την εφαρμογή για το όνομα σας στη Γραμμική Β δεν έχετε παρά να μπείτε στην ιστοσελίδα www.mthv.gr, του Μουσείου της Θήβας και να δείτε δεξιά, λίγο πριν το τέλος, την ένδειξη on line παιγνίδια. Πατώντας επάνω θα μεταφερθείτε σε 4 διαφορετικά παιγνίδια, όπου μπορείτε να επιλέξετε το «Γράψε όπως έγραφαν σε άλλες εποχές» ,να εισέλθετε και να επιλέξετε το όνομα σας, από την πλούσια λίστα που διαθέτει.

Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάζετε και να δείτε και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά παιγνίδια του.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Σελίδες