Απ΄όλα έχει το Facebook...μέχρι και ομάδες για παρθένες - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Απ΄όλα έχει το Facebook...μέχρι και ομάδες για παρθένες




Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει μια ομάδα και να προσθέσει ως μέλη της άτομα με κοινά ενδιαφέροντα σχετιζόμενα με την ομάδα αυτή. Έχουμε δει έτσι κατά καιρούς να δημιουργούνται ομάδες για μικρές αγγελίες, για τους θαυμαστές κάποιου καλλιτέχνη, για μαντινάδες, ομάδες εθνικιστών, ρατσιστών, χιουμοριστικές κ.α.

Ομολογουμένως όμως μας ξάφνιασε η διαπίστωση πως υπάρχουν και ομάδες για παρθένες. Ούτε μία ούτε δύο αλλά 28 ομάδες μπορεί να μετρήσει κανείς στο facebook που έχουν ως μέλη τους ή περιεχόμενο σχετικό με παρθένες...

Ναι καλά διαβάσατε παρθένες, δεν είναι είδος προς εξαφάνιση, υπάρχει και αυτό.

 Σε κάποιες βέβαια ομάδες είναι ευδιάκριτη η διάθεση χιούμορ του δημιουργού τους, σε άλλες είναι φανερό πως μόνο παρθένες δεν είναι τα μέλη τους ενώ υπάρχουν και κάποιες που μοιάζει να το έχουν πάρει λίγο πιο σοβαρά το θέμα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ομάδες που δεν κάνουν τους πάντες δεκτούς ενώ θέτουν και όρους χρήσης.

Εμείς σας παραθέτουμε ενδεικτικά τρεις εξ αυτών, που μας κίνησαν λίγο περισσότερο την περιέργεια επειδή μας δίνουν μια αμυδρή εικόνα για το περιεχόμενο τους χωρίς να χρειαστεί να γίνουμε μέλη τους. 

Η ομάδα "ΠΑΡΘΕΝΕΣ ...!" μετρά 22 μέλη και όπως ξεκαθαρίζει εξ αρχής είναι για ανταλλαγή απόψεων και σκέψεις για την πρώτη επαφή των μελών της ενώ γίνονται δεκτές μόνο γυναίκες με τους άνδρες να παρακαλούνται να μην κάνουν αίτημα στην ομάδα. 

Η ομάδα "Παρθένες θέλουν σεξ επειγόντως" με 83 μέλη απευθύνεται, όπως τονίζει, σε παρθένες όλων των ηλικιών που θέλουν να αρχίσουν την σεξουαλική τους ζωή. Κι εδώ έχουμε περιορισμό και μάλιστα με χιούμορ ως προς το ποιες θα γίνονται δεκτές και τι μπορούν να δημοσιεύουν "Καρτοζητιάνες, τραγουδάκια, ειδησούλες, χαζομάρες θα παίρνουν τον μπούλο με συνοπτικές διαδικασίες" γράφει ο διαχειριστής της και προσθέτει "Σεβαστείτε τους συνομιλητές σας και προσκαλέστε τις φίλες σας. Διασκεδάστε υπεύθυνα. 

Βέβαια υπάρχουν και ομάδες τύποις για παρθένες όπως αυτή με την ονομασία "Aμαρτωλές ΠΑΡΘΕΝΕΣ official" η οποία μετρά 996 μέλη. Σε αυτή την ομάδα, ζητούμενο είναι το να μπορεί κάποιος να εξομολογηθεί τις αμαρτίες του και να ζητήσει την άποψη των άλλων μελών. 

Κι εδώ υπάρχουν όροι χρήσης και μάλιστα αρκετοί. Ανάμεσα τους το να μην γίνονται αναρτήσεις γυμνών, σεξουαλικών και ρατσιστικών σχολίων, το να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο και να μη βρίζει, να μην σχολιάζει τις σεξουαλικές προτιμήσεις άλλων αν δεν τον ενδιαφέρουν, να σέβεται τα υπόλοιπα μέλη, να μην μπλοκάρει τους διαχειριστές γιατί θα τον στείλουν αδιάβαστο, να μην αναρτά τραγουδάκια, αγγελίες, εξωτερικούς συνδέσμους, ειδήσεις. Επίσης ξεκαθαρίζεται πως δε γίνονται δεκτά ανήλικα και καρτοζητιάνες.

Σημείωση, επειδή κι εμείς δεν το ξέραμε και με αφορμή αυτές τις ομάδες ψάξαμε και το βρήκαμε καρτοζητιάνες είναι αυτές που έχουν φτιάξει ψεύτικα προφίλ και λένε στους συνομιλητές τους αν θέλουν να τις δουν να πάρουν μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας και να τους στείλουν τον κωδικό για να μπορέσουν να μπουν στο διαδίκτυο και να έχουν και οπτική επαφή. Κάποιοι την πατάνε και το κάνουν όμως μόλις στείλουν τον κωδικό της κάρτας οι καρτοζητιάνες τους μπλοκάρουν και γίνονται καπνός



Σελίδες