Οι ευχές του αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη μέσα από μια πρωτότυπη κάρτα, γεμάτη αισιόδοξα μηνύματα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Οι ευχές του αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη μέσα από μια πρωτότυπη κάρτα, γεμάτη αισιόδοξα μηνύματα




Τις γιορτινές ευχές του στέλνει κάθε χρόνο στους φίλους του ο αρχιτέκτονας Ηρακλής Πυργιανάκης με ηλεκτρονικές κάρτες που δεν μοιάζουν με τις άλλες.

Πρόκειται για κάρτες που φέρουν το προσωπικό του στίγμα και αποκαλύπτουν παράλληλα τη δημιουργικότητα αλλά και τον αισιόδοξο τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή.

Ειδικά για φέτος η κάρτα του, στο φωτογραφικό  κομμάτι της, μαρτυρά αυτό που γράφει και στην ευχή του: «Να μη χαθεί το φως της ελπίδας και της  αισιοδοξίας ότι θα βγούμε από το σκοτάδι. Η ιστορία μας το έχει διδάξει πολλές φορές». 

Ακόμα και κάτι που φαίνεται να έχει καταστραφεί και να μην έχει επιστροφή, μπορεί να αποκτήσει ξανά ζωή.

Δύο λοιπόν φωτογραφίες, του πριν και του σήμερα, μιας κατοικίας των αρχών του 20ου αιώνα στο Οροπέδιο του Λασιθίου, κοσμούν την κάρτα του. Η κατοικία ανήκει στον, καταγόμενο από τον Άγιο Γεώργιο του Οροπεδίου, Κωνσταντίνο Σπανάκη, και είχε χτιστεί περί το 1900-1910. 

Στην πορεία των ετών εγκαταλείφθηκε το τμήμα της, που βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία, δηλαδή το ισόγειο με το πατητήρι και δίπλα η αποθήκη για τη φύλαξη της πατάτας. 

Όμως με τη συμβολή και του Ηρακλή Πυργιανάκη το ισόγειο αυτό κτίσμα αποκαταστάθηκε, όπως το βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία, κι έγινε ένας όμορφος χώρος  ο οποίος μαζί με τον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, αποτελεί μια σύγχρονη δεύτερη κατοικία, που σέβεται το παρελθόν της και σκορπά ζεστασιά στα παιδιά του ιδιοκτήτη της.

Σελίδες