"Αν ήμουν ένα πουλί θα πετούσα γύρω από τη γη αναζητώντας τα διαδοχικά φθινόπωρα" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

"Αν ήμουν ένα πουλί θα πετούσα γύρω από τη γη αναζητώντας τα διαδοχικά φθινόπωρα"



Η Αγγλίδα μυθιστοριογράφος, Μαίρη Ανν Έβανς , που οι περισσότεροι γνωρίζουν με το λογοτεχνικό της ψευδώνυμο Τζορτζ Έλιοτ , είχε γράψει για το Φθινόπωρο: "Η αληθινή ψυχή μου είναι παντρεμένη μ'αυτό, και αν ήμουν ένα πουλί θα πετούσα γύρω από τη γη αναζητώντας τα διαδοχικά φθινόπωρα".

Και δεν ήταν μόνο αυτή που λάτρευε το φθινόπωρο αλλά σχεδόν όλοι οι έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες, από τους φωτογράφους και τους ζωγράφους μέχρι τους συγγραφείς και τους ποιητές που βρίσκουν σε αυτή την εποχή του χρόνου κάτι το μοναδικό, το οποίο τους εμπνέει για δημιουργία.




Να είναι άραγε τα χρώματα του; Να είναι η μυρωδιά του νοτισμένου από τη βροχή, διψασμένου από το καλοκαίρι, χώματος; Να είναι η αίσθηση της μετάβασης από τη ραθυμία του καλοκαιριού στην  εγρήγορση του χειμώνα;

 Ότι κι αν είναι, είναι όμορφο και αγγίζει κι όλους εμάς που δεν είμαστε καλλιτέχνες, αρκεί να ανοίξουμε και τα μάτια της ψυχής και να το απολαύσουμε.


(Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μεταξύ Ρεθύμνου και Χανίων. Οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία της περιοχής αντί να τρομάξουν από την κακοκαιρία και να κλειστούν τα δωμάτια τους σκαρφάλωσαν στους βράχους και αποτύπωσαν σε βίντεο και φωτογραφικά τις όμορφες φθινοπωρινές εικόνες της Κρήτης)

Σελίδες