Δυο Χανιώτες στην ελληνική ομάδα που θα μας αντιπροσωπεύσει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεατοτεχνημάτων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δυο Χανιώτες στην ελληνική ομάδα που θα μας αντιπροσωπεύσει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεατοτεχνημάτων
Ποιος είπε πως η κοπή κρέατος δεν είναι τέχνη και μάλιστα από εκείνες που για να πεις πως την κατέχεις καλά πρέπει είτε να το έχεις σπουδάσει το αντικείμενο είτε να έχεις τεράστια εμπειρία και να το ψάχνεις διαρκώς.

Αυτή την τέχνη θα αποδείξει πως γνωρίζει καλύτερα από όλους τους άλλους μια ομάδα νέων Ελλήνων κρεοπωλών, εκ των οποίων οι δύο Χανιώτες, που θα συμμετάσχει πρώτη φορά φέτος με αξιώσεις στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοτεχνημάτων. 

Ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας στις 21 Μαρτίου του 2018 με την ελληνική ομάδα να απαρτίζουν, ως αρχηγός ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης, και επίσης ο Ιωάννης Καζάς, ο Νικόλαος Βρεττός, ο Παναγιώτης Μαριολής, ο Ευθύμης Σκαράκης και ο Burrja Sidrit.

Ο Ευθύμης Σκαράκης 


Πίσω από την όλη προσπάθεια κρύβεται άλλος ένας καταξιωμένος Κρητικός κρεοπώλης-καλλιτέχνης, και μάλιστα Μεσαρίτης, ο Δημήτρης Χουστουλάκης. Είναι  ανάμεσα σε εκείνους που προώθησαν την ιδέα συμμετοχής της χώρας μας σε αυτή τη διοργάνωση και που ελπίζουμε να δούμε να συμμετέχει ενεργά στον επόμενο διαγωνισμό.Για την ιστορία να πούμε πως ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2011 με τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία να κονταροχτυπιούνται για το ποια χώρα διαθέτει την αρτιότερη ομάδα, που θα μπορούσε να δημιουργήσει κρεατοτεχνήματα από ολόκληρα πλευρά  βοδινού και αρνιού, μέσα σε διάστημα τριών ωρών.

Η Αυστραλία κέρδισε τότε και σιγά σιγά ο διαγωνισμός άρχισε να εδραιώνεται στον κλάδο των κρεοπωλών, παγκοσμίως, μέχρι που σήμερα φτάνουμε σε σημείο, στον επικείμενο διαγωνισμό να λαμβάνουν μέρος 12 ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο.
Να πούμε πως οι Έλληνες κρεοπώλες δεν στοχεύουν μόνο στη νίκη στο Μπέλφαστ αλλά και στη δημιουργία τμήματος κρεατοτεχνών σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας.

Σελίδες