Άλλοι κάηκαν από τον καύσωνα κι άλλοι χάρηκαν το χιόνι στην Κρήτη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Άλλοι κάηκαν από τον καύσωνα κι άλλοι χάρηκαν το χιόνι στην Κρήτη




Να χτυπάει κόκκινο ο υδράργυρος στην Κρήτη, που εδώ και λίγες μέρες έχει μετατραπεί σε καμίνι, κι εσύ να βρίσκεσαι σχεδόν είκοσι χιλιόμετρα μακριά από τα Ανώγεια και να ακουμπάς  χιόνι...

 Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση, πόσο μάλλον όταν αυτό το χιόνι το συναντάς μέσα στο Ιδαίον Άντρον, σε ένα από τα πιο σημαντικά λατρευτικά σπήλαια της Κρήτης.



Σε υψόμετρο 1.498 μ , όπου βρίσκεται το σπήλαιο, οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που έχουν καταφέρει ακόμα να διατηρήσουν ατόφιο, σε μια μεγάλη έκταση, χιόνι, το οποίο έχει παγώσει και σχηματίσει μια ομοιογενή μάζα.

Αρκετά ψηλά πάνω στον Ψηλορείτη είναι ευδιάκριτα ακόμα σημεία όπου το χιόνι δεν έχει λυώσει, ωστόσο πηγαίνοντας στο Ιδαίον Άντρο το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να συναντήσεις και να ακουμπήσεις είναι το χιόνι.





Κι όταν ανεβαίνεις εκεί πάνω από μέρη όπως το Ηράκλειο, που σήμερα έκαιγε ακόμα και τις πέτρες, εκτιμάς λίγο περισσότερο το  χιόνι και τη θερμοκρασία του σπηλαίου που σε κάνει να μην θέλεις να κατέβεις πίσω στα πεδινά, τουλάχιστον μέχρι να μας αποχαιρετίσει ο καύσωνας .

Για λίγη ώρα πάντως παρέα με ένα γκρουπ ανατολικοευρωπαίων απολαύσαμε τη δροσιά του σπηλαίου και την εικόνα του χιονιού που μας απαζημίωσε για το γεγονός του οτι δυστυχώς το βρήκαμε κλειστό, πράγμα που εν μέσω της τουριστικής περιόδου δεν περιμένεις να συμβαίνει σε ένα τέτοιο χώρο.

Σελίδες