Ο σύγχρονος "πολιτισμός" μας δίπλα στον αρχαίο στο Μουσείο του Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο σύγχρονος "πολιτισμός" μας δίπλα στον αρχαίο στο Μουσείο του Ηρακλείου






Δεν πρέπει να έχουν παράπονο οι τουρίστες που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Μαζί με τον αρχαίο πολιτισμό μας θαυμάζουν και το σύγχρονο, γιατί τι άλλο από "πολιτισμός" είναι το να ξέρεις πως δεν γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών λόγω κατάληψης του αμαξοστασίου του Δήμου από τους συμβασιούχους και εσύ να πετάς και να "χτίζεις" τα σκουπίδια σου στα καλάθια απορριμάτων που βρίσκονται γύρω από το μουσείο.



Η πρώτη εικόνα που συναντά σήμερα ο επισκέπτης του μουσείου μας είναι αυτή που αποτυπώνουν οι φωτογραφίες του e-storieskritis.blogspot.gr. 

Όσοι έρχονται με λεωφορεία αντικρίζουν τους ξέχειλους κάδους στη γωνία του χώρου στάθμευσης του μουσείο κι όσοι καταφθάνουν με άλλα μέσα τα καλάθια με τις κούτες. 



Αναρωτιέμαι μόνο αυτοί που έχουν αρχίσει να χτίζουν πύργο με τα σκουπίδια τους και που προφανώς είναι επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό, μέχρι τι όροφο σκοπεύουν να τον φτάσουν;


Σελίδες