Εύκολες και νόστιμες τρούφες με καρύδι και μπισκότο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Εύκολες και νόστιμες τρούφες με καρύδι και μπισκότο



Τα τρουφάκια είναι πράγματι ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκά, που μπορεί να φτιάξει κανείς και να προσφέρει ως κέρασμα.

Εδώ θα βρείτε μια απλή, φθηνή, εύκολη και κυρίως νόστιμη συνταγή τους που σας δίνει τη δυνατότητα να τα φάτε αμέσως μόλις τα παρασεκυάσετε. Είναι δικιμασμένη και γι αυτό σας την προτείνω.

Υλικά:


Ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Μισό πακέτο βιτάμ
Δύο κουταλιές σούπας κακάο
Ένα φλιτζάνι τσαγιού μεγάλου καρύδι
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
Ένα ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Ένα πακέτο των 200 γραμμαρίων τρούφα.

Παρασκευή:


Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα μπισκότα και τα σπάμε με το χέρι ώστε να μην θρυμματιστούν εντελώς αλλά να βρίσκουμε πολύ μικρά κομματάκια.

Προσθέτουμε, έχοντας αφήσει προηγουμένως σε θερμοκρασία δωματίου, το βιτάμ κομμένο σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το κακάο και τα καρύδια, που επίσης τα έχουμε θρυμματίσει με το χέρι ώστε να μην είναι σκόνη αλλά να βρίσκουμε πολύ μικρά κομματάκια όταν τρώμε την τρούφα.

Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το κονιάκ, αν θέλουμε βάζουμε επιπλέον μισό ποτηράκι ακόμα από το ποτό.



Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να τα πλάσουμε, φτιάχνουμε στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος κεφτέ και τα περνάμε από την τρούφα ώστε να καλυφθούν.


Τα τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες και είτε τα καταναλώνουμε αμέσως είτε τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν λίγο.

Σελίδες