Ηρακλειώτης επιχειρηματίας κάνει τη δουλειά του "δοκιμάζοντας" εργαζόμενους - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ηρακλειώτης επιχειρηματίας κάνει τη δουλειά του "δοκιμάζοντας" εργαζόμενους





Αίσχος!! Αυτή η λέξη έρχεται αυτόματα στο μυαλό μαθαίνοντας για την πρακτική ντόπιου επιχειρηματία που ζητά προσωπικό, μέσω δημοφιλούς σελίδας προσφοράς βοήθειας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, για να κάνει τη δουλειά του... δια της δοκιμής.

Όπως αναφέρουν άτομα που έπεσαν θύματα του, ο εν λόγω επιχειρηματίας εμφανίζεται  με το πρόσχημα της πρόσληψης προσωπικού στην επιχείρηση του. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται τη σελίδα αυτή στο Facebook, είναι κατά κανόνα συμπολίτες μας με  σοβαρά οικονομικά προβλήματα που φθάνουν στα όρια της πλήρους ανέχειας.

 Βλέποντας την αγγελία του ανταποκρίνονται και ζητούν εργασία. Τότε εκείνος τους λέει πως θα τους δοκιμάσει πρώτα να δει αν του κάνουν και στη συνέχεια θα τους προσλάβει. Η "δοκιμή" του διαρκεί μέχρι 3 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο οι άνθρωποι εργάζονται κανονικά, χωρίς να αμείβονται. Σημειωτέον πως η εργασία τους περιλαμβάνει μέχρι και νυχτερινή απασχόληση αλλά και υπερωρίες.

 Ωστόσο κανείς από αυτούς τελικά δεν προσλαμβάνεται και διαρκώς έρχονται νέα πρόσωπα να ανανεώσουν τους "υπό δοκιμή" εργαζόμενους του. Φυσικά αυτή η πρακτική ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί με τους ίδιους τους παθόντες πλέον να συμβουλεύουν τον κόσμο να μην πέφτει στην παγίδα του ξύπνιου επιχειρηματία, που όχι μόνο παρανομεί αλλά δεν έχει και κανένα ηθικό φραγμό να εκμεταλλευθεί ανθρώπους που πραγματικά έχουν απόλυτη ανάγκη να εργαστούν. 

Μάλιστα τα θύματα του ζητούν να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές και το άτομο αυτό να τιμωρηθεί  για τον τρόπο που επέλεξε να κάνει τζάμπα τη δουλειά του. 

Σελίδες