Σήμερα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου η τελευταία παράσταση του επιτυχημένου «Rottweiler» - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Σήμερα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου η τελευταία παράσταση του επιτυχημένου «Rottweiler»





Παρουσία του Ισπανού σκηνοθέτη του Γκιγιέρμο Έρας, πραγματοποιούνται από την Κυριακή στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, από το «Θεατροδρόμιο», οι παραστάσεις του έργου  «Rottweiler».

 Ο Γκιγιέρμο Έρας θεωρείται ένας από τους πλέον σημαντικούς σκηνοθέτες και συγγραφείς της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 80 παραστάσεις θεάτρου των μεγαλυτέρων κλασικών και σύγχρονων συγγραφέων καθώς επίσης και παραστάσεις χορού, όπερας κ.ά. θεαμάτων στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Απόψε στις 9 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό η τελευταία παράσταση του «Rottweiler» ενός έργου σύγχρονου και συνάμα σκληρού, που μεταφέρει πολλαπλά μηνύματα, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η ομάδα των ηθοποιών και των υπόλοιπων συντελεστών του έργου δίνει τον καλύτερο της εαυτό και αποζημιώνει με το παραπάνω το θεατή προβληματίζοντας τον και απελευθερώνοντας τον.

Λίγα λόγια για το έργο

''Η γιάφκα των σκίνχεντ σε κάποιο μέρος που θα παραμείνει κρυφό. Ένας σάκος του μποξ, ένα στρώμα αιματοβαμμένο και ένα σύνθημα που κραυγάζει υπέρ της λευκής δύναμης. Επί σκηνής, ένας οπερατέρ στήνει την κάμερα, ένας αριβίστας δημοσιογράφος φοράει το τηλεοπτικό του κουστούμι και δύο αδίστακτοι νεο-ναζί σκίνχεντ, ο ηγήτορας και ο προσηλυτισμένος του ακόλουθος, ετοιμάζονται να κατασπαράξουν κάθε έννοια ελευθερίας. Μία ζωντανή συνέντευξη, που θα μετατραπεί σε αιμοβόρο τηλεοπτικό σόου. Ένα σκληρό έργο,που μας βάζει αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας, απογυμνώνοντας τον ρατσιστή μέσα μας.

Τη μετάφραση έχει επιμεληθεί η Μαρία Χατζηεμμανουήλ και τη διασκευή η ομάδα ΝΑΜΑ.
Το «Rottweiler» έχει κερδίσει τρία βραβεία κοινού του περιοδικού ''Αθηνόραμα''.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:
Πέτρος Φαρσαράκης
Νικολής Αβραμάκης
Φρίξος Μανασάκης
Χρόνης Σαπουντζάκης
Σκηνοθεσία : Κατερίνα Ζουρίδη
Βοηθός σκηνοθέτη : Mαριάννα Ηλιάδου
Σκηνικά - κουστούμια : Άννα Χιλετζάκη
Φωτογραφία : Χρήστος Μανιώρος
Επιμέλεια video και teaser : Μαρία Παπαδάκη
Επιμέλεια αφίσας και flyer : Στέλιος Μπαρμπουνάκης (fish flyers).

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ γενική, 10 ευρώ μειωμένο.

Σελίδες