Η τουριστική Κρήτη του 1964 σε ένα βίντεο που ξυπνά αναμνήσεις - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Η τουριστική Κρήτη του 1964 σε ένα βίντεο που ξυπνά αναμνήσεις


Στην τουριστική Κρήτη του 1964 μας ταξιδεύει το όμορφο βίντεο της British Pathe, αναδεικνύοντας όλους εκείνους τους λόγους που έκαναν από τότε το νησί μας μοναδικό για διακοπές.

Βέβαια έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει, χωρίς ωστόσο να ακουμπήσουν τη βασική επισήμανση που ακούμε ο Βρετανός παρουσιαστής να επισημαίνει στη διάρκεια του βίντεο, ότι δηλαδή η Κρήτη είναι ένα νησί όπου το παρελθόν είναι πάντα παρόν.

Μπροστά από τα μάτια μας, μέσω του διάρκειας 6.46 λεπτών βίντεο, περνούν εικόνες μιας Κρήτης περισσότερο αυθεντικής και απλής σε σχέση με αυτή που σήμερα γνωρίζουμε.

Βλέπουμε τους τουρίστες να κάνουν αμέριμνοι το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία τους σε σχεδόν μη οργανωμένες παραλίες, τα Μάταλα με τις σπηλιές τους, που ακόμα κατοικούνται, στιγμιότυπα από τη Μεσαρά, αγροτικές και άλλες δραστηριότητες, όπως το αλώνισμα, το ψήσιμο ψωμιού στο ξυλόφουρνο, την ύφανση σε αργαλειό, το γνέσιμο μαλλιού με τη ρόκα.

Στη συνέχεια το βίντεο μας ταξιδεύει στους ανεμόμυλους που τροφοδοτούν με νερό καλλιέργειες μπανάνας, μας δείχνει το άρμεγμα προβάτων και φυσικά εμπεριέχει σκηνές κρητικού χορού και μουσικής με λύρα. Τέλος παρουσιάζει το παλάτι της Κνωσού και μέρος της ιστορίας του.

(Το βίντεο προέρχεται από το youtube και τη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=8Rk5oOfZts0)

Σελίδες