Ο Άγιος Βασίλης φέτος έρχεται από Κρητικό φαράγγι κάνοντας ραπέλ - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Άγιος Βασίλης φέτος έρχεται από Κρητικό φαράγγι κάνοντας ραπέλ




Αν νομίζετε πως ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην Κρήτη με έλκηθρο κι άλλα τέτοια παρωχημένα μέσα, πως κατεβαίνει καμινάδες και κυρίως πως είναι άντρας, είστε γελασμένοι. Ο Άγιος φέτος την είδε αλλιώς...και κατηφορίζει προς τα μέρη μας, με σχοινιά από φαράγγι.


Ναι, πράγματι κάνει ραπέλ, όπως λέγεται στη γλώσσα όσων λατρεύουν την κατάβαση φαραγγιών και βράχων με σχοινιά και ειδικό εξοπλισμό, πράγμα που μαρτυρούν και οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το e-storieskritis.blogspot.gr.

Η θηλυκή Άγιο Βασιλίτσα λέγεται Μάρω Σφακιανάκη και επέλεξε αυτό τον ευφάνταστο τρόπο για να κατέβει  σήμερα με την επταμελή παρέα της το φαράγγι του  Βαθέ  στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έψαλε και τα κάλαντα σε νέα έκδοση πιο "προχωρημένη"…που έκανε το φαράγγι να τρίζει συθέμελα από τα γέλια όσων τη συνόδευαν στο διαφορετικό αυτό ταξίδι.


 Εμείς να ευχηθούμε στη Μάρω και όλα τα παιδιά των φαραγγιών πάντα οι καταβάσεις τους να είναι τόσο ευχάριστες και ενδιαφέρουσες.

Ε.Β

(Ευχαριστώ το Χριστόφορο Χειλαδάκη για το φωτογραφικό του υλικό)




Σελίδες