Είμαστε σοβαροί, στάθμευση σε υπαίθριο πάρκινγκ προς 4.80 ευρώ; - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Είμαστε σοβαροί, στάθμευση σε υπαίθριο πάρκινγκ προς 4.80 ευρώ;



Το ότι ορισμένοι επαγγελματίες στην Ελλάδα της κρίσης έχουν ξεφύγει είναι γεγονός. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς πως χρεώνεται η παραμονή σε υπαίθριο, ούτε καν στεγασμένο, χώρο στάθμευσης οχημάτων στο κέντρο του Ηρακλείου προς 4,80 ευρώ!!

Αν ζούσαμε στην Ελβετία ίσως αυτό το ποσό να το βρίσκαμε λογικό όμως στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης 4.80 για πάρκινγκ;

Μάλιστα το ποσό αυτό είναι ταρίφα και ισχύει όση ώρα κι αν αφήσει κανείς το αυτοκίνητο του. Δεν υπάρχει κάν χρονοχρέωση.

Προφανώς ο επιχειρηματίας στον οποίο ανήκει η επιχείρηση  εκμεταλλεύεται τη θέση του χώρου σε κεντρικό σημείο της πόλης και το σοβαρό πρόβλημα έλλειψεις ελέυθερων χώρων στάθμευσης  και «βαράει στην κυριολεξία στα αυτιά».

Μάλιστα σε παράπονο για το υψηλό κόστος, που εξέφρασε ένας οδηγός  ,ο οποίος δίχως να γνωρίζει το τίμημα για τη στάθμευση του αυτοκινήτου του αναγκάστηκε να το αφήσει εκεί τις πρωινές ώρες φοβούμενος μην καθυστερήσει στην εργασία του, η απάντηση που πήρε ήταν «άμα θέλετε».

Κι αυτό ενώ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας οι τιμές σε αντίστοιχα παρκινγκ  κινούνται ακόμα και κάτω από τα 3 ευρώ.

Θα μου πείτε ο επιχειρηματίας που το διαχειρίζεται πληρώνει κι εκείνος με τη σειρά του ενοίκιο κι από κάπου πρέπει να βγάλει τα λεφτά του. Ωστόσο τα 4.80 ευρώ είναι ένα εξωφρενικό ποσό αν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότεροι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, μετά βίας κινούνται μεταξύ 500-600 ευρώ ενώ υπάρχει και μια μεγάλη πλειοψηφία συμπολιτών μας που αμείβονται με 300 και 400 ευρώ.


Σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε, όλοι πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας και κυρίως να πάψουμε να σκεφτόμαστε πώς οι πρακτικές των γύρω μας δεν μας επηρρεάζουν.
 Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, για παράδειγμα, το οτι  ο οδηγός που πλήρωσε  τα 4.80 ευρώ το πρωί να στερήθηκε εκείνη την ημέρα τον καφέ ή το κουλούρι του στερώντας με τη σειρά του έσοδα από άλλες επιχειρήσεις.

Ελένη Βασιλάκη

Σελίδες