Πωλούν με έκπτωση τη "σαβούρα" και τα καλά καλοκαιρινά χωρίς, με την ένδειξη "νέα σεζόν" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Πωλούν με έκπτωση τη "σαβούρα" και τα καλά καλοκαιρινά χωρίς, με την ένδειξη "νέα σεζόν"




Ήταν θέμα χρόνου να εκφυλιστούν και οι εκπτώσεις. Και δεν εκφυλίστηκαν επειδή οι καταναλωτές πλέον δεν έχουν γεμάτα πορτοφόλια για να ξοδέψουν ούτε επειδή δεν γίνονται πλέον 2 φορές το χρόνο,  αλλά γιατί στην πραγματικότητα δεν γίνονται εκπτώσεις.

Βέβαια για να είμαστε ακριβείς δεν γίνονται εκπτώσεις παντού, γιατί κάποιοι «ρομαντικοί» έμποροι εξακολουθούν να σέβονται το θεσμό.

Όμως υπάρχουν και καταστήματα, κι όχι μόνο στο Ηράκλειο, που μέσα στο κατακαλόκαιρο κι ενώ είναι σε εξέλιξη οι θερινές εκπτώσεις βάζουν στα ράφια τους, δήθεν και καλά είδη της νέας σεζόν.

Έτσι πας για να κάνεις αγορές με έκπτωση και βλέπεις την άθλια εικόνα του να έχουν ελάχιστα είδη, που σχεδόν θα τα έλεγες και αποφόρια, σε έκπτωση και όλα τα υπόλοιπα καλά καλοκαιρινά, χωρίς έκπτωση και με την ένδειξη "νέα σεζόν".

Κι αναρωτιέσαι νέα σεζόν τι; πότε; Βάζεις από τώρα στο κατάστημα είδη για το επόμενο καλοκαίρι; Γιατί φθινοπωρινά, που είναι τα ρούχα της επόμενης σεζόν μετά το καλοκαίρι, δεν τα λες.


Μάλιστα αυτή την πρακτική έχουν υιοθετήσει κατά κόρον οι ξένες αλυσίδες με είδη ένδυσης που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο οι οποίες στο κάτω κάτω δεν δικαιολογούνται από τους τζίρους τους να υιοθετούν τέτοια τερτίπια για να "σπρώξουν" στους καταναλωτές τη σαβούρα τους υποχρεώνοντας τους, εφόσον θέλουν καλύτερης ποιότητας ρούχα, να πληρώσουν τιμές άνευ έκπτωσης.

Ε.Β

Σελίδες