Πηγαίνουν "απρόσκλητοι" σε ιερά μυστήρια οι φοροελεγκτές στην Κρήτη και σκορπούν πρόστιμα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Πηγαίνουν "απρόσκλητοι" σε ιερά μυστήρια οι φοροελεγκτές στην Κρήτη και σκορπούν πρόστιμα




Όχι μόνο τα τοπικά πανηγύρια αλλά και τις εκκλησίες παίρνουν αμπάριζα το τελευταίο διάστημα οι φοροελεγκτές στην Κρήτη μοιράζοντας τσουχτερά πρόστιμα, αφειδώς.

Πληροφορίες του e-storieskritis.blogspot.gr αναφέρουν πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι ελεγκτές πήγαν απρόσκλητοι σε μυστήρια που τελούνταν σε ναούς του Ηρακλείου και σκόρπισαν ιδιαιτέρως υψηλά πρόστιμα.

Ανάμεσα σε όσους έπεσαν στο δόκανο τους και τοπικός επιχειρηματίας, που ασχολείται με βιντεοσκοπήσεις, ο οποίος έτυχε την ημέρα του ελέγχου να απασχολεί δύο υπαλλήλους του, στους οποίους έχει κάνει πρόσληψη,  ενώ έπρεπε  κανονικά  να έχει δώσει ρεπό. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ξεπερνά τις 20.000 ευρώ!.

Κάθε καλοκαίρι η Κρήτη και γενικότερα οι τουριστικές περιοχές της Ελλάδας γίνονται παράδεισος είσπραξης για το ελληνικό δημόσιο το οποίο επιστρατεύει για το φοροσαφάρι του ελεγκτές από την Αθήνα, μια και τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες του τις κρατά υποστελεχωμένες,

Πρώτος στόχος τους γίνονται τα πανηγύρια όπου, θα πρέπει να το παραδεχθούμε, η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό με τις νεαρές καλόγριες μαϊμού που εντοπίστηκαν φέτος οι οποίες και περιφέρονταν  απο ιεράν πανήγυριν εις ιεράν πανήγυριν  πουλώντας χωρίς αποδείξεις από κομποσκοίνια μέχρι εκκλησιαστικά βιβλία.

Ε.Β 

Σελίδες