Ετοιμάζεται 3ετες πρόγραμμα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ετοιμάζεται 3ετες πρόγραμμα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη



Tριετές πρόγραμμα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βρίσκεται στα σκαριά, με ευθύνη των Περιφερειών και την τεχνική υποστήριξη του ΣΕΤΕ.
Σύμφωνα με το tornosnews, τις διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος  αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ  Ανδρέας Ανδρεάδης. Μάλιστα οι  δράσεις του θα χρηματοδοτηθούν από κονδύλια του ΕΣΠΑ. 
Με βάση τον προγραμματισμό, θα απαιτηθούν από 5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μια από τις δυο περιφέρειες και για μια τριετία, με στόχο να προσελκυσθούν 100.000 επιπλέον τουρίστες ανά έτος και σε κάθε περιοχή.
 Δηλαδή, συνολικά υπολογίζεται ότι θα έλθουν στην τριετία 600.000 επιπλέον τουρίστες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ,κατά την εκτός αιχμής περίοδο.
Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ειδικά στην Κρήτη, είναι ένα θέμα που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο στόμα τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων, όμως στην πράξη δεν έχει γίνει το παραμικρό για να πάρει σάρκα και οστά
Οι δικαιολογίες πολλές: από το μη ενδιαφέρον και τα κόστη για να πετούν off season αεροπορικές εταιρείες στο νησί μας  μέχρι τα κλειστά καταστήματα και τη γενικότερη υπολειτουργία των καθαρά τουριστικών περιοχών εκτός καλοκαιρινής περιόδου.

Σελίδες