Κοιτώντας...ψηλά στο μαγευτικό Ρέθυμνο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Κοιτώντας...ψηλά στο μαγευτικό Ρέθυμνο




Περπατάς στους δρόμους του και νομίζεις πως ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο. 

Μπερδεύεσαι λίγο στην προσπάθεια να καταλήξεις αν από τα αρχοντόσπιτα που συναντάς στο διάβα σου θα ξεπροβάλλουν αναγεννησιακές φιγούρες ή Τούρκοι με κόκκινους φερετζέδες.


Όμως σίγουρα δεν μπορείς να μπερδευτείς στην αξιολόγηση του Ρεθύμνου ως μιας από τις πιο όμορφες και ατμοσφαιρικές πόλεις της Κρήτης.


Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με κτίρια που αποτελούν  ένα μείγμα  ανατολίτικης  και βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής αναγεννησιακού χαρακτήρα, είναι μαγευτική όσες φορές κι αν την επισκεφτείς.


Τα στενά σοκάκια της με τα ασφυκτικά κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο σπιτάκια, τα αρχοντικά με τα όμορφα μπαλκόνια και πορτοπαράθυρα μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής.


Μπορείς να περπατάς ώρα κοιτάζοντας μόνο ψηλά, θαυμάζοντας τις υπέροχες λεπτομέρειες στα κτίρια της παλιάς πόλης αλλά και τα μοναδικά μπαλκόνια της.



Μοναδική παραφωνία τα καλώδια της ΔΕΗ που θα έπρεπε να έχουν υπογειοποιηθεί, κατά την ανακατασκευή των δρόμων, έτσι ώστε να μην μπερδεύονται στο όμορφο σκηνικό που διαμορφώνουν το ξύλο, οι πελεκημένες πέτρες και τα καφασωτά των διατηρημένων κτισμάτων της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.



Σελίδες