Ο πλάτανος που ετοιμάζεται να ...τρέξει - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Ο πλάτανος που ετοιμάζεται να ...τρέξειΗ φύση ποτέ δεν παύει να μας εκπλήσσει.Κι αυτό ισχύει όχι μόνο μεταξύ όλων εμάς ,των απλών παρατηρητών της, αλλά και των ειδικών.

 Τα δημιουργήματα της συχνά πυκνά προκαλούν το θαυμασμό γιατί ξεφεύγουν από όσα έχουμε συνηθίσει και οι νόμοι της φύσης επιβάλλουν.

Έτσι και ο πλάτανος της φωτογραφίας ,τον οποίο αποθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή στέλεχος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης  στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στα Χανιά,  αγνόησε τον κανόνα που θέλει τα δέντρα να ριζώνουν σε χώμα και να συγκρατούνται από αυτό.


Εδώ οι ρίζες κυριολεκτικά ακροβατούν στο κενό, αγκαλιάζοντας μια μικρή συστάδα βράχων  μοιάζοντας όλο το δέντρο έτοιμο να περπατήσει ή να τρέξει. Αν δεν ήταν αληθινό θα μπορούσε να είναι οπτικό εφέ χολιγουντιανής παραγωγής, όπως ο Χάρι Πότερ. Κι αν κάτι τέτοιο ίσχυε μάλλον θα ετοιμαζόταν να τρέξει για να σωθεί από τον άνθρωπο, ο οποίος αποδεδειγμένα με τα έργα του  έχει εξελιχθεί στο  μεγαλύτερο εχθρό της φύσης. 

Σελίδες