Η Λεωφόρος της ταλαιπωρίας και της ντροπής για το Ηράκλειο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Η Λεωφόρος της ταλαιπωρίας και της ντροπής για το Ηράκλειο
Αλήθεια θα πρέπει να αισθάνονται μεγάλη υπερηφάνεια όσοι εμπνεύστηκαν και εκείνοι που υλοποιούν το έργο επί της Λεωφόρου Πλαστήρα στο Ηράκλειο.

Ίσως θα πρέπει να καταγράφονται στα χρονικά αξιοποίησης και αστικής αναβάθμισης πόλεων τα έργα αυτού του είδους, που αναλαμβάνουν να μετατρέψουν μια περιοχή από απλά ανεκτή σε ανυπόφορη για τη διαβίωση αλλά και διέλευση των κατοίκων της.

Τα τεράστια πεζοδρόμια που διαμορφώθηκαν στερώντας από το δρόμο μια επιτρεπτή διάσταση για την κίνηση και στάθμευση, έστω και ολιγόλεπτη, των οχημάτων προκαλούν απεριόριστο εκνευρισμό σε καθημερινή βάση.

Σήμερα το πρωί για παράδειγμα επί τουλάχιστον μισή ώρα είχαν καθηλωθεί οχήματα που κινούνταν στην Πλαστήρα, με κατεύθυνση προς τη Χανιόπορτα, επειδή ένα φορτηγό προσπαθούσε να βρει τρόπο να σταματήσει έξω από κατάστημα σιδηρικών και να ξεφορτώσει εμπόρευμα.

Σε ένα δρόμο, που μετά βίας χωράει ένα μικρό ΙΧ και το πεζοδρόμιο είναι υπερυψωμένο και καλυμμένο σε αρκετά σημεία του με μικρούς στύλους για να αποφευχθεί το να σταθμεύουν σε αυτό φορτηγά και τζιπ, τι πιθανότητες υπάρχουν για παράλληλη διέλευση φορτηγού και ΙΧ;Και σαν να μην έφτανε αυτό πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το έργο επί της Πλαστήρα, σε σημεία του που έχει πλακοστρωθεί έχει αρχίσει να διαλύεται αποδεικνύοντας πως μάλλον εκτός από τον κακό σχεδιασμό του έχει και ζήτημα κακοτεχνιών   

Σελίδες