Έχω φορτηγάκι 4Χ4 και κάνω ότι ...γουστάρω - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Έχω φορτηγάκι 4Χ4 και κάνω ότι ...γουστάρωΖούμε αδιαμφισβήτητα σε μια πόλη όπου τα φορτηγά 4Χ4 όχι απλά κυριαρχούν αλλά συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουν γύρω τους άλλα αυτοκίνητα και κυρίως πολίτες που κινούνται πεζοί.

Σε ώρες αιχμής δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κανείς από κεντρική-νευραλγική οδική αρτηρία του Ηρακλείου και να μην συναντήσει τετρακάμπινο φορτηγάκι σταθμευμένο πάνω σε πεζοδρόμιο.

Είναι κανόνας και δυστυχώς μάλλον μάθαμε να ζούμε με αυτόν. Διαφορετικά δεν εξηγείται πως δεν υπάρχει πουθενά τροχαία να μοιράσει κλήσεις στους ιδιοκτήτες αυτών των «τεράτων» που με περισσή ευκολία «καβαλάνε» τα πεζοδρόμια παρεμποδίζοντας την κίνηση των πεζών.Ακόμα χειρότερα κάποιοι εκ των οδηγών αυτών των οχημάτων έχουν το θράσος και αποκλείουν τις ειδικές διαβάσεις που τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται στο Ηράκλειο ειδικά για ΑΜΕΑ.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τραβήχτηκαν σήμερα το μεσημέρι, η μεν πρώτη στην περίφημη Λεωφόρο Πλαστήρα, κάτω από τον τάφο του Καζαντζάκη και η δεύτερη απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Σελίδες