Η τετράποδη σταρ που μονοπώλησε τα βλέμματα στην χθεσινή εκδρομή του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η τετράποδη σταρ που μονοπώλησε τα βλέμματα στην χθεσινή εκδρομή του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου




Έκλεψε την παράσταση στη χθεσινή πεζοπορική εκδρομή του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου από το χωριό Καλλικράτης προς τη Σκαλωτή με κατάληξη το Φραγκοκάστελο.

Ο λόγος για μια ατίθαση και περίεργη κατσίκα που είδε πολυκοσμία στα μέρη της και ανέβηκε στον πιο ψηλό βράχο για να εποπτεύσει και να παρατηρήσει τους «εισβολείς» .

Έκανε την εμφάνιση της, στο βραχώδες τοπίο που απλώνεται λίγο πριν το όμορφο οροπέδιο του Μανικά, αφότου οι πεζοπόροι προσπέρασαν το σημείο, και φυσικά άστραψαν τα φλας στη θέα της.

Από εκεί ψηλά παρατηρούσε για ώρα την ομάδα να ξεμακραίνει  βελάζοντας με υπερηφάνεια και αγέρωχο ύφος, γιατί ως γνωστόν οι κατσίκες είναι έξυπνα και πολύ ιδιαίτερα ζώα.

Και δεν ξέρω τι έλεγαν στο μεσαίωνα για την κατσίκα ,την οποία ταύτιζαν με το διάβολο, όμως στην αρχαία Ελλάδα η θέση της ήταν ξεχωριστή γιατί, ως γνωστόν μια κατσίκα, η  Αμάλθεια, αποτέλεσε την τροφό του Δία, κάνοντας έτσι όλα τα ζώα του είδους της αντικείμενα σεβασμού. 

Κάπως έτσι και η κατσίκα της φωτογραφίας θέλησε να μας δείξει πως είναι ξεχωριστή , μια κατσίκα ηγέτης που άφησε το χορτάρι της και τις άλλες κατσίκες του κοπαδιού και αφιέρωσε λίγα λεπτά για να δει όλος αυτός ο κόσμος που περπά στα δύο πόδια, με τα μπαστούνια στα χέρια και υδρώνει κάτω από τον ήλιο τι ψάχνει στα δικά της τα χωράφια

Σελίδες