Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σε ρόλο ξεναγού για το Φινλανδό Επίσκοπο και τη συνοδεία του - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σε ρόλο ξεναγού για το Φινλανδό Επίσκοπο και τη συνοδεία του



Τη θερμή φιλοξενία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου κ Ειρηναίου γνωρίζει αυτές τις ημέρες ο Επίσκοπος μιας από τις πλέον παγωμένες χώρες της Ευρώπης, της Φινλανδίας.

Ο Επίσκοπος Φινλανδίας βρίσκεται με τη συνοδεία του στο Ηράκλειο και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ανέλαβε την ξενάγηση τους. 

Αρχής γεννωμένης από το στολίδι του Ηρακλείου τον Άγιο Μηνά, ο κ Ειρηναίος  ξενάγησε τους ανώτερους κληρικούς της Φινλανδίας ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το Μουσείο Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Αγίας Αικατερίνης.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είναι μια αεικίνητη προσωπικότητα που στα 84 του χρόνια αναπτύσσει δραστηριότητα  που θα ζήλευε κάθε νεώτερος του Ιεράρχης. 

Δίνει το παρόν παντού, όπου πρέπει και πιστεύει ότι χρειάζεται να βρεθεί. Μάλιστα αξέχαστη μου έχει μείνει πριν από αρκετά χρόνια η εμφάνιση του στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, σ ένα εργοστάσιο με χρώματα όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά. 

Η έκταση της πυρκαγιάς ήταν πολύ μεγάλη και ο κίνδυνος να καούν και παρακείμενες επιχειρήσεις υπαρκτός. Κάποια στιγμή λοιπόν, μετά από πολύωρη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, κι ενώ η περιοχή είχε πλημμυρίσει από το νερό που έριχναν, εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος μπροστά τους για να τους ενθαρρύνει και να τους δώσει κουράγιο στο δύσκολο έργο τους.






Σελίδες