Σταλίδα: Σκότωσε και κρέμασε το πουλί στον κήπο του για να διώχνει τα άλλα πουλιά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Σταλίδα: Σκότωσε και κρέμασε το πουλί στον κήπο του για να διώχνει τα άλλα πουλιά



Το είδαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας…ένα νεκρό κοράκι ή κουρούνα, κρεμασμένο από ένα ξύλο για να τρομάξει τα υπόλοιπα πουλιά και να μην τρώνε τους σπόρους από το φρεσκοφυτεμένο κήπο του.

Στην αρχή, βλέποντας αυτή την εικόνα, ψηλά στην περιοχή της Σταλίδας,  θεωρήσαμε πως το πουλί ήταν ψεύτικο, όμως μια καλύτερη ματιά από κοντά έδειξε πως κάθε άλλο παρά ψεύτικο ήταν. 

Βλέποντας την καλή κατάσταση του (παρά τη ζέστη των τελευταίων ημερών δεν είχε αρχίσει να αποσυντίθεται) σκεφτήκαμε μάλιστα  πως ίσως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σπιτιού και κήπου να το είχε ταριχεύσει κιόλας, για να κρατήσει τα υπόλοιπα πουλιά μακριά για περισσότερο καιρό.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα του νεκρού πουλιού, σε αυτή τη στάση, είναι ιδιαιτέρως σκληρή και θα μπορούσε να αποφευχθεί. Παλιά έφτιαχναν σκιάχτρα που ήταν άκρως αποτελεσματικά χωρίς να στερούν τη ζωή από έμβια όντα όταν ήθελαν να προστατεύσουν κήπους, αμπέλια κι άλλες καλλιέργειες.

 Μάλιστα τα κοράκια και γενικότερα τα κορακοειδή είναι είδη με αποδεδειγμένη εφυία. Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει πως τα κοράκια θρηνούν τους νεκρούς τους και αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των ανθρώπων που αποτελούν απειλή για το είδος τους, διδάσκοντας τα υπόλοιπα να τους αποφεύγουν. 

Δεν ξέρουμε αν ο «άνθρωπος» που σκότωσε και κρέμασε το συγκεκριμένο πουλί στον κήπο του το γνωρίζει αυτό, αν όμως το ξέρει και λειτούργησε με αυτό τον τρόπο είναι διπλά κατακριτέα η συμπεριφορά του

Σελίδες