Ο εντυπωσιακός Γαλαξίας μέσα από το φακό του ταλαντούχου φωτογράφου Γιώργου Τριβυζαδάκη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ο εντυπωσιακός Γαλαξίας μέσα από το φακό του ταλαντούχου φωτογράφου Γιώργου Τριβυζαδάκη



Τους τελευταίους μήνες η αλήθεια είναι πως τα πρωινά μας έχουν γίνει πιο όμορφα και εντυπωσιακά. 

Η αιτία δεν είναι άλλη από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει στο Facebook o 34χρονος Ηρακλειώτης φωτογράφος, ο Γιώργος Τριβυζαδάκης Γρίβας.

Ο Γιώργος είναι ένας πραγματικά ταλαντούχος φωτογράφος που αποδεικνύει μέσα από τη δουλειά του πως το επάγγελμα αυτό δεν χρειάζεται μόνο τεχνικές γνώσεις και ταλέντο αλλά και απίστευτη υπομονή και θυσίες.





Κι ενώ οι τεχνικές γνώσεις και το ταλέντο, λίγο πολύ, ξέρουμε τι σηματοδοτούν για ένα φωτογράφο, η υπομονή και η θυσία, στην περίπτωση του Γιώργου αποκαλύπτονται μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες που μας δίνει με το Γαλαξία μας.



Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε με τον εντυπωσιακό Γαλαξία έχουν τραβηχτεί από το Γιώργο Τριβυζαδάκη Γρίβα μεταμεσονύχτιες ώρες. 

Όπως μας είπε, το διάστημα από μία έως πέντε τα ξημερώματα είναι το καταλληλότερο για να αποτυπώσει κανείς φωτογραφικά το Γαλαξία, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως πρέπει υπομονετικά να περιμένει, χάνοντας τον ύπνο του, γι αυτό το μαγικό κλικ. 



Επίσης αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί μακριά από πόλεις, από το Γιούχτα και το Μεσοχωριό (τόπο καταγωγής του Γιώργου) μέχρι τη Βιάννο , πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να αναζητήσει την κατάλληλη περιοχή, το κατάλληλο σημείο και την κατάλληλη ώρα για να έχει αυτό το αποτέλεσμα.




Εμείς πάντως χαιρόμαστε τη φωτογραφική δουλειά του Γιώργου και την περιμένουμε κάθε πρωί που ανοίγουμε τον υπολογιστή μας, ξέροντας πως θα είναι μια έκπληξη γεμάτη χρώματα.



Εγκυκλοπαιδικά να πούμε πως ο Γαλαξίας είναι η  θαμπή ζώνη του λευκού φωτός που προκαλείται στο σκοτεινό ουρανό από μία ομάδα αναρίθμητων άστρων θυμίζοντας  χυμένο "γάλα" , από τη λέξη αυτή προήλθε εξάλλου και η ονομασία "γαλαξίας".

 Όπως όλοι οι γαλαξίες, ο γαλαξίας που βλέπουμε από τη γη, αποτελεί ένα συγκρότημα αστέρων, νεφελωμάτων, μεσοαστρικής ύλης και ακόμα μεγαλύτερο αριθμό από μικρότερα σώματα.




Ο γαλαξίας μας είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας με διάμετρο 100,000-120,000 έτη φωτός, και  200 έως 600 δισεκατομμύρια  αστέρια. 

Εκτιμάται ότι περιέχει 50 δισεκατομμύρια πλανήτες. Κινείται με ρυθμό 552 έως 630 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο. Υπολογίζεται ότι είναι 13,2 δισεκατομμυρίων ετών, σχεδόν όσο και το σύμπαν. 



Ο Δημόκριτος (460 - 370 π.Χ.) ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χωρίς όργανα ισχυρίσθηκε ότι ο Γαλαξίας αποτελείται από απομακρυσμένα άστρα περιγράφοντας τον ως εξής:«Γαλαξίας εστί πολλών και μικρών και συνεχών αστέρων, συμφωτιζομένων αλλήλοις, συναυγασμός δια την πύκνωσιν» ό,τι δηλαδή αναφέρει και η σύγχρονη Αστρονομία ως προς τη σύσταση του Γαλαξία.






Σελίδες