"Ανοικτές Πόρτες" στο Οινοποιείο Λυραράκη στο Αλάγνι - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

"Ανοικτές Πόρτες" στο Οινοποιείο Λυραράκη στο Αλάγνι



Μια μοναδική εξερεύνηση, στις γεύσεις και τα αρώματα του εξαιρετικού κρασιού που παράγει, επεφύλαξε αυτό το Σαββατοκύριακο το Οινοποιείο Λυραράκη στους πραγματικά πολλούς οινόφιλους που το επισκέφτηκαν.



Με αφορμή τις «Ανοικτές Πόρτες» , το διήμερο δηλαδή που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης προσκαλώντας το κοινό να επισκεφθεί τα οινοποιεία του νησιού μας, το Οινοποιείο Λυραράκη, στο Αλάγνι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, έγινε σημείο συνάντησης δεκάδων επισκεπτών.



Στο κτήματα της οικογένειας, στους Ψαράδες, με θέα τον επιβλητικό αμπελώνα της με τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, οργανώθηκε χθες και σήμερα σειρά εκδηλώσεων που περιελάμβανε ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες, workshop, σεμινάρια αλλά και μουσική.



Με εμπειρία στο κρασί από το 1966, πληθώρα βραβεύσεων, εντός και εκτός Ελλάδας, αξιοζήλευτη εξαγωγική δραστηριότητα και εμμονή στην ποιότητα και τη διάσωση ντόπιων ποικιλιών, όπως το Δαφνί, το Πλυτό, κ.α, το Οινοποιείο Λυραράκη δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του καλού κρασιού.



Όσοι βρέθηκαν στο κτήμα της οικογένειας, όπου λειτουργεί και το κελάρι παλαίωσης του κρασιού της, έζησαν μια πραγματικά όμορφη εμπειρία που ούτε η ανοιξιάτικη βροχή μπόρεσε αν εμποδίσει. Αντίθετα την ενίσχυσε με το άρωμα της νοτισμένης γης, του αγιοκλίματος, του τριαντάφυλλου και των αρωματικών φυτών που βρίσκονται στο χώρο.




Να σημειώσουμε πως ο αμπελώνας και το κελάρι είναι επισκέψιμα για το κοινό και τον υπόλοιπο χρόνο και μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αλλοδαποί επισκέπτες της Κρήτης, που τα ανακαλύπτουν τα τελευταία χρόνια και παίρνουν, κατά τη μετάβαση τους εκεί, μια γεύση της παραγωγικής και πανέμορφης ενδοχώρας του Ηρακλείου.





Σελίδες