Το Σάββατο η πρώτη μαθητική πορεία του Πεζοπορικού Ομίλου στη Γόρτυνα και τα ιερά δέντρα της - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το Σάββατο η πρώτη μαθητική πορεία του Πεζοπορικού Ομίλου στη Γόρτυνα και τα ιερά δέντρα της


Η πρώτη μαθητική πορεία του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου, για φέτος, πραγματοποιείται το Σάββατο, 17 Μαρτίου, και πραγματικά δεν πρέπει να τη χάσετε. 

Όχι μόνο γιατί ο καιρός προβλέπεται τέλειος για εκδρομή αλλά γιατί θα μάθετε τόσα πολλά για μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Κρήτης, κατά την αρχαιότητα, συναντώντας στο δρόμο σας και δύο ιερά δέντρα.

Είναι μια εύκολη πεζοπορική εκδρομή, με διάρκεια 3 ώρες, που ξεκινά από το χωριό των Αγίων Δέκα και διασχίζει όλη την αρχαία πόλη της Γόρτυνας. 

Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από το Πραιτώριο, το ναό του Απόλλωνα, το ναό των αιγυπτιακών θεοτήτων και θα φτάσουν στην ιερή ελιά, συνεχίζοντας στο ωδείο, την μεγάλη επιγραφή, το ναό του αποστόλου Τίτου και τον ιερό πλάτανο. 

Οδηγός σε αυτό το μαγικό ταξίδι στο χωρόχρονο της ιστορίας του τόπου μας θα είναι ο αρχαιολόγος, Δρ Αντώνης Βασιλάκης, ο οποίος είναι και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος των μαθητικών εκδρομών του Πεζοπορικού Ομίλου. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ομάδα των πεζοπόρων, δηλαδή μαθητών και των συνοδών γονέων και εκπαιδευτικών τους, θα υποστηρίζεται από παιδίατρους-μέλη του Ομίλου και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. 

Η συγκέντρωση των πεζοπόρων για το ξεκίνημα της εκδρομής  θα γίνει στις 9 το πρωί στο ΚΤΕΛ στη Χανιώπορτα, ενώ η εκτιμώμενη ώρα επιστροφής στο ίδιο μέρος είναι στις 3:30 το απόγευμα. 

Οι μαθητές και μαθήτριες δικαιούται δωρεάν εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί που έχουν την κάρτα του Υπουργείου Πολιτισμού.Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για τους γονείς κοστίζει 6 ευρώ.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από  8-10 το βράδυ στα γραφεία του Ομίλου, οδός Αβέρωφ 25, στο τηλέφωνο: 2810344588 και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την  φόρμα που θα βρουν στην ηλεκτρονική σελίδα του Πεζοπορικού.

Σελίδες