Έρχονται Κρήτη το Μάιο ο Πρίγκιπας Κάρολος με τη Δούκισσα Καμίλα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Έρχονται Κρήτη το Μάιο ο Πρίγκιπας Κάρολος με τη Δούκισσα Καμίλα


Το ταξίδι του πρίγκιπα Κάρολου και της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, στην Ελλάδα, το Μάιο,θα περιλαμβάνει και Κρήτη.

Πληροφορίες του e-storieskritis.gr αναφέρουν πως ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου και η σύζυγος του, παρά το στενό πρόγραμμα της επίσκεψης τους στη χώρα μας, θα βρουν λίγο χρόνο για να μεταβούν και στο νησί μας.

Μάλιστα στελέχη της Βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, υπό άκρα μυστικότητα, προετοιμάζουν το μίνι ταξίδι στην Κρήτη,  επιλέγοντας προσεκτικά και με απίστευτες διαδικαστικές λεπτομέρειες, τα σημεία που θα επισκεφθούν, τα οποία δεν είναι καθαρά τουριστικά... αλλά σχετίζονται και με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως Κάρολος και Καμίλα έρχονται στην Ελλάδα μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στις 9 και 10 Μαΐου.   

Το επίσημο πρόγραμμα τους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ωστόσο στην Αθήνα, θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και ξενάγηση στον Παρθενώνα. Επίσης θα υπάρξει    επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη μελών της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 50. 

Παρότι ο πατέρας του Καρόλου, Πρίγκιπας Φίλιππος, κατάγεται από την Ελλάδα, ποτέ κανείς από τη Βασιλική οικογένεια, δεν έχει πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας.

Σελίδες