Γνωρίστε τις κρυφές, θεραπευτικές, ιδιότητες του "Κρυφού Έρωτα" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Γνωρίστε τις κρυφές, θεραπευτικές, ιδιότητες του "Κρυφού Έρωτα"



Τον συναντάμε σε ορεινές, πετρώδεις περιοχές της Κρήτης και γενικότερα της Μεσογείου και παρότι όμορφος, ειδικά όταν φέρει τους κατακόκκινους καρπούς του επάνω, δεν είναι εύκολο να τον ακουμπήσουμε γιατί τα φύλλα του πληγώνουν τα χέρια.

Ο Ρούσκος ή Λαγομηλιά ή Κρυφός Έρωτας είναι ένας αειθαλής θάμνος της οικογένειας των Λιλιειδών, πολύ ανθεκτικός στην ξηρασία. Ωστόσο εκείνο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως αποτελεί βότανο, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.



Ο Διοσκουρίδης το χαρακτηρίζει ως καθαρτικό και διουρητικό, ενώ ο βοτανολόγος Nicholas Culpeper είχε προτείνει ένα κατάπλασμα από τους καρπούς και τα φύλλα του για το δέσιμο των σπασμένων οστών. 

Το Μεσαίωνα οι νεαροί βλαστοί του Ρούσκου, που δεν είχαν προλάβει ακόμα να γίνουν σαν μικρά γυαλόχαρτα, τρώγονταν ενώ οι χασάπηδες στην Αγγλία έφτιαχναν σκούπες από τα ξερά κλαδιά του για να καθαρίζουν τα υπολείμματα από τα σφάγια, γι αυτό το φυτό ονομάστηκε και " Butcher's Broom" (η σκούπα του χασάπη). 


Επιστημονικές έρευνες στη σύγχρονη εποχή έδειξαν ότι το εκχύλισμα Ρούσκου θα μπορούσε να προκαλέσει αγγειοσύσπαση, συνεπώς είναι χρήσιμο για τις ασθένειες του κυκλοφορικού. 

Ο Ρούσκος περιέχει γλυκοζίτες, φλαβονοειδή και σαπωνίνες, την νεορουσκογενίνη και την ρουσκογενίνη, ουσίες που αποτελούν το ενεργό συστατικό σε πολλά προϊόντα και τοπικές θεραπευτικές αλοιφές για φλεβίτιδα και αιμορροΐδες.

Αλλά και σε μορφή αφεψήματος λέγεται, πως επιδρά θετικά στους κιρσούς, στις φλεβίτιδες και τις αιμορροΐδες. Η ρίζα του μάλιστα συνιστάται σαν διουρητική, αντιπυρετική, αγγειοσυσταλτική και καθαρτική.

Επιπλέον, έχει αποσυμφορητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν απαθή την κοσμετολογία που χρησιμοποιεί το εκχύλισμα του σε σειρά καλλυντικών κρεμών για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, γύρω από τα μάτια, αλλά και σε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας. 

Τέλος λόγω αντιφλεγμονώδους δράσης του, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως η ακμή και το έκζεμα. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως ονομάζεται και κρυφός έρωτας γιατί βγάζει τα άνθη του πίσω από τα φύλλα του, τα οποία και δίνουν στη συνέχεια κατακκόκινους σφαιρικούς καρπούς. 

(Με πληροφορίες από το alternativenaturally.com)

Post Bottom Ad

Η διαφημιση σας εδω

Σελίδες