Εκδήλωση για την αποπεράτωση του ναού του Αγίου Πνεύματος στο Βραχόκηπο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Εκδήλωση για την αποπεράτωση του ναού του Αγίου Πνεύματος στο Βραχόκηπο

 


Μια μεγάλη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1997 προκειμένου να αποκτήσει η περιοχή του Βραχόκηπου το δικό της ναό.


Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί υπόγειος χώρος, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενεί Ιερές Ακολουθίες, όμως απομένει η ανέγερση του κανονικού ναού που θα είναι αφιερωμένος στο Άγιο Πνεύμα.


Ο υπό ανέγερση ναός, που ανήκει στην Ενορία της Κάτω Βάθειας, βρίσκεται στην περιοχή του Βραχόκηπου ή στο Συνοικισμό των Δασκάλων, όπως ήταν γνωστός παλαιότερα, του Δήμου Χερσονήσου.




Η θεμελίωση του κτίσματος έγινε το 1997 από το νυν Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ, Μακάριο, που τότε ήταν Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.


Το 2000 ξεκίνησε η ανοικοδόμηση του υπόγειου χώρου του ναού κι αφού ολοκληρώθηκε, ώστε να μπορεί σήμερα να καλύπτει βασικές εκκλησιαστικές ανάγκες της περιοχής, σταμάτησαν οι εργασίες λόγω έλλειψης χρημάτων.


Το 2021 το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με τον εφημέριο της Κάτω Βάθειας, π. Ιωάννη Βλαχάβα, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, ώστε να περατωθεί  το κτίσμα και να ολοκληρωθεί ο ναός πάνω από το υπόγειο που βλέπουμε σήμερα.




Προς τούτο και οργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο κέντρο Palladium στην Ανώπολη, στη μια το μεσημέρι, εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης για την αποπεράτωση του ναού του Αγίου Πνεύματος.


Ο Βαγγέλης Πυθαρούλης και ο Κώστας Καραντινός θα διασκεδάσουν τους συμμετέχοντες που θα στηρίξουν τον αγώνα της Ενορίας ώστε ο Βραχόκηπος να αποκτήσει το δικό του χώρο εκκλησιασμού και μαζί του άλλο ένα ναό κόσμημα.







 

Σελίδες