Ξανά θύμα βεβήλωσης του Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Ελευθερίας - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ξανά θύμα βεβήλωσης του Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Ελευθερίας





Θλίψη και αγανάκτηση δημιουργεί η εικόνα του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας το οποίο οι γνωστοί άγνωστοι βεβήλωσαν γεμίζοντας το, σε όλη την αριστερή  πλευρά του, με τα συνθήματα που βλέπετε.

Προφανώς αυτοί οι νεαροί είναι άριστοι γνώστες της ιστορίας και ξέρουν από εθνικές ιδέες ώστε να τις κρίνουν και να τις κατακρίνουν. Αλλά ακόμα κι αν αυτό πράγματι ισχύει ο σωστός τρόπος για να διατυπώσουν τη θέση τους είναι η βεβήλωση μνημείων με αυτό τον τρόπο;


Γιατί δεν είναι τα μάρμαρα που σε τέτοιες περιπτώσεις «μαγαρίζονται» είναι μέσα από αυτές τις ενέργειες η ίδια η μνήμη των χιλιάδων ανθρώπων, των αφανών ηρώων που έδωσαν το αίμα τους για να μπορούν αυτοί οι νεαροί να «εκφράζουν» ελεύθερα τις απόψεις και την ιδεολογία τους.

Κι αν ο μεγαλοϊδεατισμός είναι λάθος, απ όπου κι αν προέρχεται, τι να πει κανείς για εκείνους που ως ιδέα  τους έχουν την αναρχία, την οποία εκφράζουν όχι με πολιτισμένο διάλογο αλλά με καταστροφές και βεβηλώσεις.

Σελίδες