Ο καταρράκτης του Ορεινού στην Ιεράπετρα κρυμμένος μέσα σ' ένα παραδεισένιο σκηνικό - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ο καταρράκτης του Ορεινού στην Ιεράπετρα κρυμμένος μέσα σ' ένα παραδεισένιο σκηνικό

 


 

Το Φαράγγι του Ορεινού στην περιοχή της Ιεράπετρας διαθέτει αρκετούς καταρράκτες,τόσο στο τεχνικό κομμάτι του, όπου μπορούν να τους θαυμάσουν όμως ελάχιστοι και μόνο με ειδικό εξοπλισμό, όσο και στο τμήμα του που προσφέρεται για πεζοπορία, κι είναι κυρίως γνωστό ως Φαράγγι των Κόκκινων Πεταλούδων.


Μάλιστα λίγες εκατοντάδες μέτρα αφότου ξεκινήσει κανείς να πεζοπορεί στο φαράγγι των Κόκκινων Πεταλούδων (με αφετηρία το δρόμο για τον οικισμό Ορεινό) θα συναντηθεί με τον πλέον εντυπωσιακό καταρράκτη του φαραγγιού.


Μεγάλος όγκος νερού κατεβαίνει ορμητικά και πέφτει από ύψος περίπου 15-20 μέτρων μέσα στη μικρή λίμνη που σχηματίζεται στη βάση του, στη θέση που οι ντόπιοι ονομάζουν Περιστερά.


Το περιβάλλον γύρω του είναι παραδεισένιο, με πλούσια βλάστηση, επιβλητικούς βράχους, δροσιά και όλες τις αποχρώσεις του πράσινου που δημιουργούν εικόνες μοναδικές.


Ο συγκεκριμένος καταρράκτης έχει πολύ μεγάλη ροή νερού το χειμώνα και την άνοιξη αλλά αυτή περιορίζεται αρκετά το καλοκαίρι, χωρίς όμως να χάνεται εντελώς. Αξίζει μια βουτιά στα νερά του, κι ας είναι παγωμένα, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό.


Για να φθάσετε στον καταρράκτη, από το δρόμο που οδηγεί στον οικισμό του Ορεινού θα πρέπει να ακολουθήσετε τη σηματοδότηση που υπάρχει στην περιοχή. Η διαδρομή είναι βατή και μόνο σε ένα σημείο χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή.


Δείτε επίσης:


To Φαράγγι του Ορεινού κοντά στην Ιεράπετρα- Παράδεισος αισθήσεων


Ο όμορφος μικρός και διπλός καταρράκτης στην απόληξη του φαραγγιού των Πεταλούδων


Το μοναδικό στο είδος του μεσαιωνικό υδραγωγείο στο φαράγγι του Ορεινού









Σελίδες