Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνας που αξίζει να βρει μιμητές - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνας που αξίζει να βρει μιμητές


Τους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε η αλληλεγγύη αναδεικνύεται σε βασική συνθήκη για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και γιατί όχι να ανακτήσουμε λίγη από τη χαμένη ανθρωπιά μας. 

Με χαρά είδαμε χθες το βράδυ την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου της Πρίνας, ενός μικρού χωριού στα σύνορα του Μεραμπέλου με την Ιεράπετρα, που αποφάσισε να δώσει το παρών με τον πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό τρόπο στην κρίση του κορωνοϊού. 

Σε συνεργασία με την Ενορία του χωριού θα σταθεί δίπλα σε ηλικιωμένους και όσους έχουν την ανάγκη του και δεν μπορούν από μόνοι τους να κάνουν βασικά πράγματα, όπως να συνταγογραφήσουν και να εκτελέσουν μια συνταγή γιατρού, να προμηθευτούν φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

 Δυστυχώς όλοι ξέρουμε πως τα περισσότερα χωριά κατοικούνται σήμερα από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που ζουν μόνοι τους καθώς τα παιδιά τους έχουν δημιουργήσει τις οικογένειες τους μακριά, πράγμα που δεν τους επιτρέπει την καθημερινή βοήθεια.

 Έτσι στην Πρίνα το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν μέλη του Συλλόγου και η Ενορία βοηθώντας και προστατεύοντας τα ευάλωτα μέλη της μικρής κοινωνίας τους. 

Πολιτισμός δε σημαίνει μόνο εκδηλώσεις και ο ρόλος των Πολιτιστικών Συλλόγων δεν περιορίζεται στα πανηγύρια και τώρα περισσότερο από ποτέ ήλθε η ώρα να το αποδείξουν στην πράξη.



Σελίδες