Η παραλία Παχιά Άμμος στη γαλήνια και όμορφη Παλαιόχωρα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η παραλία Παχιά Άμμος στη γαλήνια και όμορφη Παλαιόχωρα


Με μια ακτογραμμή συνολικού μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων η περιοχή της Παλαιόχωρας, νοτιοδυτικά των Χανίων, προσφέρει αρκετές εναλλακτικές για βουτιές και χαλάρωση. 

Παραλίες με άμμο, με βότσαλο, μεγάλες και μικρές, απλώνονται σε όλο το μήκος της για να επιλέξει ο επισκέπτης του όμορφου, γαλήνιου και ζεστού αυτού τόπου.

Η βασική ωστόσο παραλία της Παλαιόχωρας είναι η Παχιά Άμμος, καθώς βρίσκεται, δυτικά, εντός του οικισμού και σε σημείο με εύκολη πρόσβαση σε καφέ,ταβέρνες κι άλλα καταστήματα.

Η Παχιά Άμμος έχει μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου και είναι αμμώδης και αβαθής, τουλάχιστον σε ένα ικανοποιητικό βαθμό για να μπορούν με ασφάλεια να κάνουν το μπάνιο τους και να παίξουν σε αυτήν μικρά παιδιά.

Η έκταση της επίσης δίνει τη δυνατότητα επιλογής σε όποιον θέλει να καθίσει, επί πληρωμεί, σε ξαπλώστρες με ομπρέλες ή να φέρει το δικό του εξοπλισμό και να τον τοποθετήσει με άνεση δεξιά και αριστερά της ακτής.

Η παραλία αυτή είναι βραβευμένη και με γαλάζια σημαία, οπότε υπάρχει έλεγχος για την καθαρότητα των υδάτων της αλλά και ασφάλεια για τους κολυμβητές της.

 Η δεύτερη παραλία που προσφέρεται για μπάνιο  εντός της Παλαιόχωρας είναι τα Χαλίκια, όπου, όπως μαρτυρά και το όνομα τους, έχουμε βότσαλο αντί για άμμο.

Σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση από τον οικισμό μπορείτε εξάλλου να βρείτε τις παραλίες Κερατίδες, Άνυδροι, Γιαλυσκάρι, Βόλακας, Πλακάκι, Καραβόπετρα και Γραμμένο 








Σελίδες