Απατέωνες εμφανίστηκαν πάλι στο facebook και δήθεν δανείζουν χρήματα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Απατέωνες εμφανίστηκαν πάλι στο facebook και δήθεν δανείζουν χρήματα





Απατεώνες που δήθεν έχουν τη δυνατότητα να δανείσουν με ποσά μέχρι 10 εκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει ξανά την εμφάνιση τους στο facebook

Παρουσιάζονται με ελληνικά ονόματα και αποστέλλουν ομαδικά μηνύματα σε άτομα στα οποία πριν έχουν κάνει αίτημα φιλίας όπου και αναφέρουν τα εξής:

"Γεια σας,

Απευθύνομαι σε όλα τα άτομα που έχουν ανάγκη από την πλευρά τους ότι δίνω δάνεια χρημάτων από 4000 € έως 10.000.000 € σε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να τους επιστρέψουν με επιτόκιο 2% ετησίως και καθυστέρηση που κυμαίνεται από 1 έως 30 έτη, ανάλογα με το ποσό που ζητήθηκε. Το κάνω στους ακόλουθους τομείς:

- Χρηματοδοτικό Δάνειο
- Υποθήκη
- Επενδυτικό δάνειο
- Αυτόματο δάνειο
- Χρέος ενοποίησης
- Εξαγορά της πίστωσης
- Προσωπικό δάνειο

Εάν είστε πραγματικά ανάγκη, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Διευθύντρια κα Mrs. partricia lesdos στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της για περισσότερες πληροφορίες Email: lesdospartricia@gmail.com"

Αν μπείτε στο προφίλ αυτών των ατόμων ωστόσο θα διαπιστώσετε πως καμία σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα. 

Οι ενδιαφερόμενοι για αυτά τα δήθεν εξωτραπεζικά δάνεια θα πρέπει να δώσουν τα στοιχεία τους κι εκεί προφανώς οι επιτήδειοι τους στήνουν παγίδα κι αντί να τους δώσουν χρήματα τους γδύνουν.

 Η μεθοδολογία τους είναι κλασική και προβλέψιμη. Από τη στιγμή που κάποιος τσιμπίσει και επικοινωνήσει μαζί τους, θα του ζητηθεί να δώσει όλα τα προσωπικά του στοιχεία, αντίγραφο ταυτότητας, ακόμη και αντίγραφο εκκαθαριστικού, με την υπόσχεση πως θα λάβει οποιοδήποτε ποσό δανείου επιθυμεί, με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους. 

Αφού αποσπάσουν τα στοιχεία, θα εξαφανιστούν κι αυτά θα 
χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε παρανομία, εν αγνοία του και συνήθως εις βάρος του. 

Από τον τρόπο που χειρόζονται την ελληνική γλώσσα είναι φανερό πως πρόκειται για άτομα που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό όμως το γεγονός πως έχουν διαρκή παρουσία ακόμα και στο facebook δείχνει πως μάλλον βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και θύματα για την απάτη τους, οπότε προσοχή.

Σελίδες