Εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ για το νερό, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ για το νερό, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης


Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνουν, την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, προβολή του ντοκιμαντέρ "Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα", στην αίθουσα πολυμέσων του ΜΦΙΚ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

• Εισαγωγή στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων από την Ελεάνα Καζίλα, μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΜΦΙΚ

• Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Μανώλη Φοινικιανάκη «Τι Συμβαίνει με το Νερό;»

• Προβολή ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα» 

• Συζήτηση με τον Γιώργο Αυγερόπουλο μέσω Skype

Λίγα λόγια για τις ταινίες που θα προβληθούν:

«Τι Συμβαίνει με το Νερό;»

Τι συμβαίνει με την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα, ποια είναι η διεθνής εμπειρία των ιδιωτικοποιήσεων του νερού, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, τι είχε γίνει στο παρελθόν και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, σε Αθήνα (ΕΥΔΑΠ), Θεσσαλονίκη (ΕΥΑΘ) και την υπόλοιπη Ελλάδα (ΔΕΥΑ), είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται. 

«Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα»

 Την στιγμή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά από μια κρίση αξιών, εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν μια απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα: Είναι το νερό για την ΕΕ ένα εμπόρευμα της αγοράς, ή ένα ανθρώπινο δικαίωμα;

 Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό, όπως έκανε ο ΟΗΕ το 2010. 

Το «Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα» ακολουθεί για τέσσερα χρόνια τη ροή του χρήματος και των εταιρικών συμφερόντων, σε δεκατρείς πόλεις έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το νερό, που μέσα του καθρεφτίζονται οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και η ποιότητα της σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας.


Σελίδες