Με ανάβαση στον Ψηλορείτη ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου τιμά τη μνήμη της Ελένης Αναθρεπτάκη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Με ανάβαση στον Ψηλορείτη ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου τιμά τη μνήμη της Ελένης Αναθρεπτάκη


Τη μνήμη της Ελένης Αναθρεπτάκη, της άτυχης 40χρονης ορειβάτισσας που έχασε τη ζωή της σε πεζοπορία στη Ζούρβα Χανίων, το Μάιο του 2017, τιμούν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου την Κυριακή 10 Ιουνίου οργανώνοντας δωρεάν ανάβαση στο Ψηλορείτη.

Το χαμόγελο της γλυκιάς και δραστήριας Ελένης έσβησε εκείνη τη μαγιάτικη μέρα, όταν διασχίζοντας το βρεγμένο μονοπάτι με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου, και χωρίς κανείς να προλάβει να αντιδράσει, βρέθηκε στο γκρεμό.  

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του Ορειβατικού Συλλόγου, η πορεία θα ξεκινήσει από τον Λάκκο του Μυγερού, στα 1540 μέτρα, από όπου, ακολουθώντας το μονοπάτι που είναι γνωστό ως Στράτα του Ψηλορείτη, θα φτάσουν στην κορυφή  Τίμιος Σταυρός, στα 2456 μέτρα. 

Αρχηγός της εκδρομής θα είναι ο Μιχάλης Λυρατζάκης ενώ οι ώρες πορείας υπολογίζονται σε 7 και ο βαθμός δυσκολίας στο 3.

Η αναχώρησης θα γίνει στις 07:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μετα το τηλέφωνα του Συλλόγου 2810-227609.

Σελίδες