Μάθετε τα πάντα για την παραδοσιακή μαιευτική από τη διάσημη μαία Clare Loprinz-Έρχεται στο Ηράκλειο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Μάθετε τα πάντα για την παραδοσιακή μαιευτική από τη διάσημη μαία Clare Loprinz-Έρχεται στο Ηράκλειο




Στην Κρήτη θα βρεθεί η διεθνούς φήμης παραδοσιακή μαία Clare Loprinzi για δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις με θέμα:«Παραδοσιακή Μαιευτική:Όταν η επιστήμη συναντά την παράδοση»

Το διήμερο οργανώνεται στο πλαίσιο της  Εβδομάδας Σεβασμού στη Γεννά.
Πιο συγκεκριμένα το  Σάββατο 12 Μαΐου από τις 3.30 μετά το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η κεντρική ομιλία της στο Clare Loprinzi με θέμα " Παραδοσιακή Μαιευτική: Όταν η επιστήμη συναντά την παράδοση" στο Ίδρυμα Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο, στην αίθουσα Κοινωνικός Χώρος.

Μεταξύ άλλων στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης θα συζητηθούν  θέματα όπως: Τι είναι ο φυσικός τοκετός και γιατί ο τοκετός στο σπίτι είναι ασφαλής; Ποιες είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τις παραδοσιακές μαίες και γιατί; Πόσο ακριβείς είναι οι υπέρηχοι και πως επηρεάζουν τις μαιευτικές ικανότητες; Οι μύθοι των πολύ μικρών και μεγάλων εμβρύων. Τι είναι οι βοηθοί μητρότητας και τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. και τις άλλες χώρες σε σχέση με τις βοηθούς μητρότητας; Ποια είναι η διαδικασία γέννησης που ακολουθεί το μωρό και πώς βοηθάει η μητέρα το μωρό; Τι είναι ο χορός της γέννας και ποιοι είναι οι ήχοι που συνοδεύουν τη γέννα; Ποια βότανα και διατροφή χρησιμοποιούνται προγεννητικά, κατά τη διάρκεια του τοκετού και μεταγεννητικά; Ποιο μασάζ χρησιμοποιείται;

Η είσοδος στο Ίδρυμα Καλοκαιρινού είναι δωρεάν ενώ είναι προαιρετική η συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

Η δεύτερη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την  Κυριακή 13 Μαΐου στις 11 το πρωί  στην παραλία του Κομού στο δήμο Φαιστού. Εκεί  θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο με χορό, τραγούδι και συζήτηση για ενδυνάμωση και αφύπνιση της θηλυκής ενέργειας κατά τις αρχαίες παραδόσεις από όλο τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση της Clare Loprinzi. Θα ακολουθήσει πικ νικ και κολύμπι στην παραλία.


Η Clare Loprinzi- Kassel (Clarabeth) είναι διπλωματούχος μαία, εκπαιδευμένη με το παραδοσιακό μοντέλο μαιευτικής. Την πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1996 ενέπνευσε την δημιουργία του σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ. Έχει σπουδάσει μαιευτική και κοινωνιολογία, ενώ κατέχει διδακτορικό πάνω σε περιγεννητικά θέματα. 

Κάνει τοκετούς στο σπίτι για πάνω από 30 χρόνια. Θεωρεί τον εαυτό της παραδοσιακή μαία καθώς έλαβε μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης της από πρακτικές μαμές. Επιθυμεί να διατηρηθεί η γνώση αυτή και να περάσει στις επόμενες γενιές καθώς και να αναπτυχθεί η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα των παραδοσιακών μαιών. 

Η Clare έχει εργαστεί και διδάξει μαζί με Ινδιάνες και Αφρικανές μαίες, και έχει βοηθήσει εκατοντάδες μωρά να έρθουν στον κόσμο με έναν ειρηνικό τρόπο. Η βάση της είναι στη Χαβάη, όπου παρευρίσκεται σε τοκετούς και εργάζεται σαν δασκάλα σε σχολείο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διακεκριμένα περιοδικά μαιευτικής και γονεϊκότητας, ενώ την έχουν παρουσιάσει και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύει το κοινό πάνω σε θέματα φυσικού τοκετού. 

Ασχολείται επίσης με την παραδοσιακή ιατρική, τη χρήση θεραπευτικών φυτών καθώς και με την υγεία του υγρού στοιχείου, του αέρα και της γης. Στα πλαίσια των πεποιθήσεών της, έχει αναπτύξει μια έντονη ακτιβιστική δράση.

Κατά τη παραμονή της στην Ελλάδα την Εβδομάδα Σεβασμού στη Γέννα, θα παρουσιάσει τη διαχρονική αξία της παραδοσιακής μαιευτικής γνώσης σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Για κρατήσεις θέσεων και επικοινωνία: Μαρίζα Κουρτικάκη 6936912930 και Άννα Ghiron 6948542546



Σελίδες