Το πεσμένο από την κακοκαιρία δέντρο αποκτά μορφή στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου-Δείτε πως - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Το πεσμένο από την κακοκαιρία δέντρο αποκτά μορφή στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου-Δείτε πως



Είδατε πόσο όμορφο είναι αυτό το ξυλόγλυπτο δελφίνι; Τι, δε βλέπετε δελφίνι αλλά ένα κορμό δέντρου; Δεν πειράζει αρκεί που το βλέπει ο ξυλογλύπτης Νίκος Μάνεσης, ο οποίος ανέλαβε να μετατρέψει αυτόν τον τεράστιο κορμό δέντρου, για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε γλυπτό.

Το δέντρο δυστυχώς έπεσε θύμα της κακοκαιρίας στο χώρο έξω από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο. 

Βλέποντας το οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος είχαν την ωραία ιδέα αντί να το τεμαχίσουν και να το απομακρύνουν, να καλέσουν το Νίκο Μάνεση και να το σκαλίσει επιτόπου έτσι ώστε να πάρει μορφή και να παραμείνει εκεί, τοποθετημένο αυτή τη φορά πάνω σε βάθρο.


Ο γνωστός και ταλαντούχος ξυλογλύπτης  από τη Νεάπολη Λασιθίου είδε από κοντά τον μήκους 8 μέτρων κορμό και η καλλιτεχνική του φαντασία αμέσως του έδωσε υπόσταση.

Ξεκινά από σήμερα λοιπόν το γλυπτό του που στο τέλος (σε περίπου 15 ημέρες) θα μας δώσει ένα όμορφο δελφίνι, που είναι και σύμβολο του Ρεθύμνου, το οποίο θα φαίνεται να αναδύεται μέσα από ένα βιβλίο...τι πιο σχετικό με ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που προσφέρει το μεγάλο αγαθό της μόρφωσης; Το συνολικό μήκος του γλυπτού θα είναι περί τα τρία μέτρα.

Αναμένουμε λοιπόν το αποτέλεσμα με τη βεβαιότητα πως θα είναι υπέροχο

Σελίδες