Φοιτητές εμβληματικού Ινδικού Πανεπιστημίου τεχνών παρουσιάζουν στο Ηράκλειο τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Φοιτητές εμβληματικού Ινδικού Πανεπιστημίου τεχνών παρουσιάζουν στο Ηράκλειο τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη



Μια διασκευή της κωμωδίας "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" του Αριστοφάνη​ θα παρουσιαστεί από ινδικό φοιτητικό θίασο το Σάββατο στο Ηράκλειο.

Αυτή την ιδιαίτερη παράσταση, που θα είναι στην γλώσσα bengali με παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά σε υπερτίτλους, μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το  Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η παρουσίαση της γίνεται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δικτύωσης για τη Διεθνή Ημ​έρα Μουσείων και σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης.

Ο φοιτητικός θίασος "Santiniketan Poesis"  αποτελείται από φοιτητές του ​ ​Πανεπιστημίου Santiniketan της Δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία.



Η θεατρική παράσταση θα ​λάβει χώρα στο​ ​Αμφιθέατρο Μ. Μανασσάκη ​του Φοιτητικού Κέντρου Βουτών, ​το Σάββατο 26 Μαίου​, στις 7μμ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Santiniketan ​της Ινδίας ​είναι ​ένα εμβληματικό Πανεπιστήμιο Τεχνών, ​πολύ γνωστό ​διεθνώς​ από την εκεί εστιασμένη ​έντονη και πρωτοπόρα ​εκπαιδευτική δράση του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ,​ ​​φιλόσοφου, εκπαιδευτικού και λογοτέχνη (Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας 1913), κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα .

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Μορφωτικό Σύλλογο Επιστημών Υγείας ​του ​Πανεπιστημίου​ και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης-Σχολές Ηρακλείου.

Σελίδες